Kan jeg blive gravid?

brevkassespørgsmål

Kan jeg blive gravid?

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 11 år 3 måneder siden

Hej. Jeg var sammen med min kæreste i går. Jeg er meget bange for at der er en risiko for at jeg er blevet gravid. Vi lå i sengen og han var helt nøgen, og jeg havde trusser på. Vi lå og legede med hans penis, men jeg tror der kom noget sperm/sæd på mine trusser midt for skede åbningen. Kan sæden trænge igennem stoffet? Eller er det bare mig der er paranoid? Håber i vil svare, for jeg er meget bekymret. Min mor ved intet om det, så derfor spørger jeg jer. Hilsen A

Svar: 

Hej A

Det er helt naturligt, at man som teenager kan blive bekymret for det med at blive gravid, så det er godt du skriver her til Cyberhus.

Det lyder til at din kæreste og dig er ved at udforske hinanden og jeres seksualitet, hvilket er helt normalt når man er teenager. Man er nysgerrig på både sin egen og den andens krop. Så længe I er enige om det og ikke overskrider hinandens grænser, så er det helt fint.

Mht om du kan være blevet gravid, så tror jeg ikke du har noget at være bekymret for. Som du selv skriver havde du trusser på, så risikoen for at du kan være blevet gravid af, at have fået din kærestes sæd på trusserne, er meget lille. For at blive gravid skal sæden helt op i skeden, for at kunne befrugte dine æg.

I Danmark er det ikke lovligt, at have sex før man er 15 år, men så længe I er enige om det, er der ikke noget galt med, at I udforsker hinanden og lærer hinandens kroppe, at kende. På den måde er I også mere trygge ved hinanden, når I på et tidspunkt vælger at have sex. Til den tid er det vigtigt at I bruger beskyttelse, det kunne f.eks være et kondom eller p-piller. Du kan læse mere om graviditet og sex HER.

Jeg håber du kan bruge mit svar, så du ikke skal gå rundt og bekymre dig.

Mange hilsner
Majbritt

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program