p piller

brevkassespørgsmål

p piller

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 11 år 1 måned siden

Hej med jer. Jeg vil bare lige spørge om p piller beskytter lige så godt dagen efter man har taget den sidste i en pakke? :)

Svar: 

Hej med dig

Det er fint du skriver ind med dit spørgsmål om p-piller, det er nemlig ikke altid til at finde ud af hvordan de fungerer.

P-piller er en meget sikker præventionsmetode, når de bliver taget korrekt. Der kan godt være forskel på, hvordan de enkelte præparater skal tages, men som hovedregel skal p-piller tages i 21 dage og derefter holdes en pause på 7 dage. Derefter starter man på en ny periode på 21 dage. Hvis det er minipiller du får, skal de tages hver eneste dag og når pakken er tom, skal du starte på en ny dagen efter.

Når du spørger, om de beskytter lige så godt efter man har taget den sidste i en pakke, regner jeg med, at du mener i pauseperioden på 7 dage uden piller inden du starter på en ny periode. Hvis du har taget dem korrekt i de 21 dage, så beskytter de dig også der.

I pakken med p-piller, hvor der oftest er til 3 måneder, findes en seddel, som giver svar på en hel masse omkring p-piller, det kan nogle gange være skrevet i et lidt svært sprog, men kan være en god ide at prøve at læse.

Jeg håber du kunne bruge mit svar.

Kram Lisa

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program