Herpes

brevkassespørgsmål

Herpes

brevkassespørgsmål af
Anonym
19 år
Oprettet 11 år 3 uger siden

Hej! Jeg vil høre om noget angående herpes: Jeg har fået herpes på ballerne og ved endetarmen, og er kommet i behandling søndag aften med piller. Når jeg er under behandling, kan jeg så godt smitte mig selv, altså jeg mener få flere 'knopper', for det er begyndt at komme på skamlæberne. Håber du/i kan hjælpe ;-)

Svar: 

Hej med dig :-)

Herpes er en virussygdom, som ligger i kroppen når man er blevet smittet og kan komme i udbrud en eller flere gange. Der er to typer - 1 og 2. Type 2 er den der hos de fleste giver udbrud omkring kønsdelene, så det jeg skriver handler om denne type.

Du skriver ikke om det er første gang du har udbrud, men der er normalt stor forskel mellem 1. gang og de gange man måske efterfølgende får det. 1. gang er for de fleste den mest ubehagelige, hvor der kommer flest blærer og kan være smerter. Det er ikke alle der får udbrud igen og de følgende udbrud er ofte mildere. Når du er blevet smittet ligger virus i kroppen, så du smitter ikke dig selv ligesom med bakterier.

Den pille-behandling du tager hjælper på symptomer og kan gøre udbruddet kortere og med mindre smerte, men virus vil fortsat være i kroppen og derfor kan udslættet hos nogen komme igen. Der kan godt komme lidt flere blærer selvom man tager pillerne.

Du skal vide at du smitter andre ved kontakt med blærerne, så du skal være opmærksom ift. din kæreste, hvis du har en.

Hvis du har brug for mere rådgivning om herpes, kan du altid få en tid eller ringe til din læge i telefontiden og snakke med ham/hende.

Håber du kunne bruge mit svar.

De varmeste hilsner
Gry

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program