Jeg er bange...

forumspørgsmål

Jeg er bange...

forumspørgsmål af
16
Oprettet 12 år 3 måneder siden

Hej, jeg var inde på netdoktor i forbindelse med min OSO opgave hvor jeg skulle søge på noget skezofreni.

Da jeg havde læst det hele igennem, blev jeg bange. Meget af det passer på mig.

Ved godt jeg burde tale med min læge om det, men jeg har aldrig brudt mig om at gå til lægen, fordi jeg syntes jeg spilder deres tid og at det ikke er vigtigt nok, desuden er jeg bange for at det er rigtigt.

Kan heller ikke tale med min far om det, da han bare vil sige "sikke noget pjat!"

 

Er jeg virkelig skezofren?... :(

Kommentarer

Første og fremmest er du ikke sikker på at du er skizofren, så lade vær med at være bange, tænk at du ikke er det. Sig det til dig selv 10 gange før du læser videre :)

Nu kan jeg ikke svare på om du er skizofren eller ej, men mange af de ting som stiller en diagnose, passer på rigtig mange mennesker, men hvad er det som får dig til at tro du er skizofren?

Prøv at kom med nogle af de ting som får dig til at tror du er skizofren.

God jul her fra :)

357

Min hukommelse er ikke god, nogle gange kan jeg ikke huske hvad jeg har lavet tidligere på dagen, sidste weekend eller forskellige episoder i min fortid.

Nogle gange syntes jeg at jeg kan høre nogle kalde på mig.

Jeg er bange for at tyve/mordere skal komme ind og jeg er fanget og ikke kan komme ud. Jeg ligger f.eks i min sofa og ser en skygge ude fra gangen og så bliver jeg bange, jeg plejer normalt at ignorere det og fortælle mig selv at det bare er mig der er paranoid og at dørene og vinduerne allerede er låst.

Jeg er meget meget indelukket og har tendens til at lægge mere fokus på den indre mig og min indre verden, end den udvendige, hører musik for at klare ensomheden.

Det lyder nok klamt, men jeg har virkelig svært ved at tage mig sammen med hensyn til personlig hygiejne, jeg orker det simpelthen ikke, selvom jeg selvfølgelig ikke vil lugte.

Har ret svært ved at koncentrere mig nogle gange, også selvom jeg gerne vil være til stede i timerne, zoner jeg tit ud selvom det ikke er meningen.

Fordi jeg ikke ved hvordan jeg skal omgås folk, har jeg været ved at begå selvmord.

 

Jeg ved godt at det jeg har listet op her kan være en masse andre ting som kan høre under andre små afdelinger, som ikke nødvendigvis behøver at være skezofreni, men jeg ved ikke om jeg skal tænke at det bare er tilfældigheden at det matcher noget af det, eller hvad det er....

Hilsen 16

359

Det med at du ikke har en god hukommelse, behøves ikke at være relateret til det, det kan lige så godt være noget andet, der er mange som ikke kan huske alt hvad de laver, jeg kan personligt ikke sætte klokkeslet og dag på mange af de ting jeg har lavet uden at tage mig sammen og tænke over det.

Høre nogle kalde på dig, hvem kalder da på dig?

Det er da helt normalt at være bange for at der skulle komme nogle ind, men har du nogen siden prøvet at der kom nogle ind? Er det altid eller kun når du er alene hjemme? Men prøv at lad lyset stå tændt hele tiden og du siger selv at døren og vinduerne er lukket og låst, men jeg har selv haft nogle af de tanker, det har jeg ikke længere fordi at jeg det aldrig skete! :)

Jeg tænker selv for meget på det indre, jeg har for meget tid til at tænke, men prøv at lave noget andet, cykle dig en tur eller gå / løbe, så får du også frisk luft. Vær sammen med venner og lav noget der interessere dig :)

Så længe du tager bad så du ikke lugter osv, så går den nok, husk roll-on :)

Jeg har selv svær ved at koncentrer mig i skolen, jeg vil gerne være med i timerne, men jeg kan ikke rigtig det, jeg tænker over andre ting. Går udfra du er 16 år, og det er helt normalt i den alder at have tankerne på andre ting.

Og begå selvmord? Det er der ingen grund til at gøre, jeg har selv tænkt at det ville gøre alt nemmere, men vi har også modgang i livet, og jeg er kommet videre, selvom der stadig er modgang, og det vil der altid være.

344

Jeg føler også alle tingene kan passe på mig. Du er på ingen måder alene, om de ting du fortæller. 

Jeg har tit oplevet, at gå med forskellige ting, som jeg troede, jeg var den eneste der følte og tænke... Men ligeså snart jeg begyndte at åbne mig, fandt jeg ud af at der var mange andre der havde det som mig. 

Jeg tror ikke du er skizofren. Du har måske nogle andre personlige problemer, og det har alle i større eller mindre grad. Men snak om det og super god at du skrev her, det er om ikke andet en start. Og ja, tro mig, jeg ved at det er nemmere sagt end gjord at snakke om sine problemer! Men det hjælper... xD

 

God jul

391

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program