Jeg vil ud af min selvskade, men hvordan?

forumspørgsmål

Jeg vil ud af min selvskade, men hvordan?

forumspørgsmål af
Fisk
Oprettet 10 år 9 måneder siden

 Hej mennesker:-)

Jeg er en pige på 15 år. Jeg har endelig besluttet at det skal være slut med min selvskade. Jeg skær i mig selv, jeg hælder kogende vand på mig og jeg laver styrketræning så man ikke drømmer om det. Jeg er ved at være træt af at skjule min ar og det hele er bare ved at blive for meget!

- Har i nogle ideer til mig, så jeg kan vende mig af med det?- hvad som helst. 

på forhånd tak.. jeg vil bare så gerne have det bedre!

Kommentarer

Allerførst vil jeg sige, at det lyder super dejligt, at du endelig har besluttet dig! :)

Mit første råd lyder: Sørg for at der er nogen der støtter dig!

Jeg ved ikke hvor mange der kender til din selvskade, og hvor villig du er til at fortælle folk om den, men det er rigtig vigtigt at der er nogen der kender til dine følelser - Nogle du stoler på, og som du ved, vil være der for dig, som du f.eks. kan ringe til hvis trangen til selvskade kommer tilbage :)

Andet råd er: Hvis du er rigtig sej, så kan du gå op til lægen og få en samtale - Måske kan han/hun henvise til en psykolog, for det er ikke nok bare at stoppe selvskaden. Man skal også finde frem til HVORFOR du gør/gjorde det - Ellers er det rigtigt svært bare at stoppe, fra den ene dag til den anden.
Måske kan du også få lægen til at anbefale nogle selvhjælpsgrupper/sorggrupper (så du igen, ikke er alene med dine tanker)

Tredje råd: Snak, snak snak! - Snak med folk der har det lige som dig (og som også vil ud af selvskaden) - Sider som Cyperhus og Landsforeningen mod spiseforstyrrelse og selvskade, er rigtig gode, for der kan du være helt anonym

Ja, det var vist det bedste jeg kunne give dig :)
Jeg håber virkelig du kommer igennem det, jeg krydser fingre.

Jo forresten - Hav tålmodighed og tag en dag af gangen, så er jeg sikker på at du nok skal klare det :)

Held og lykke!

 

409

 Hej, jeg synes at det er fedt at du vil ud af din selvskade. Du kunne fortælle det til dine veninder - De er klart noget af den bedste støtte du kan få!

Når du får lyst til din selvskade, så lav noget andet!! løb en tur, ring til din venner, være social. jeg ved godt at det ikke er det som man har lyst til, men det hjælper. 

 

Håber du finder ud af det, kram!

430

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program