ocd råd

forumspørgsmål

ocd råd

forumspørgsmål af
en
23 år
Oprettet 7 år 7 måneder siden

jeg bliver snart sindssyg skal tjekke alt 2 gange, om døren er løs, kanden er slukket osv kan i give nogle råd her og nu? hvad kan jeg gøre, fopr der er lang tid til læge. jeg kan ikke vente så lang tid? har brug for hurtige råd`?

Kommentarer

Hej. Du kan forsøge at udsætte behovet for at udfører en handling, selvom det kan være rigtig svært. Måske du kan prøve at sige til dig selv at du vil gøre handlingen senere også forsøge at koncentrere dig om en aktivitet du vildt godt kan lide som f.eks at male eller spille musik.

379

Jeg tænker du kan undersøge, om det rent faktisk er nødvendigt at undersøge det to gange og hvorfor du er nødt til det, og hvis det viser sig nødvendigt at gøre, så hvorfor.

For hvis du finder årsagen til det, så kan du lettere finde mere hensigtmæssige måder at løse problemstillingen på.

OCD kommer nemlig af en eller flere faktiske oplevelser ligesom alle andre vaner, tankegange, færdigheder, etc. både de gode og de dårlige.
Hos nogle kommer OCD af, at det bevidste er højere udviklet end de inderste dele af hjernen og der derfor opstår en informativ "konflikt", fordi de grundlæggende ikke reagere på det man jo ved.
Ikke at der er noget forkert i det, men hvis det er det der er tilfældet skal man forstå, at man reelt kun kan reagere på noget konkret - virkeligheden er konkret. Så reagere det ikke betyder det, at det man måske tror man ved, ved man alligevel ikke helt med sikkerhed. På den måde vil man kunne vende det om og bruge denne evne til at verificere hvad der er realitet og hvad der ikke er helt sikkert.

Med hensyn til kanden, så kan du tjekke om alle strømstik er taget fra, så er du nemlig sikker på, at der ikke bare sådan lige kommer strøm hen til det, som den kan bruge og dermed kan den ikke køre og er slukket.
Med hensyn til, om døren er løs, så er det sådan, at det er de færreste døre, der uden at give en lyd fra sig bliver løse fra det ene øjeblik til det andet.

Jeg vil anbefale dig at undersøge døren og kanden til bunds. F.eks. kan du mærke på døren, etc. til du lærer den ordentligt at kende.

Men der må også være et eller andet du er bange for med hensyn til døren. Hvis du kan finde ud af, hvad du er bange for der skulle kunne ske hvis døren var løs, så er det lettere at finde bedre løsninger på problemet. ;)

Du kan jo prøve at tænke på, hvad du tænker når du støder på situationen og se, om du kan finde ind til "kernen".

Husk også på, at hvis andre tror man ikke skal kende døre, kaffekander og andre af de ting der har indflydelse, så er det en illusion.
Psykiske lidelser eller symptomerne på et faktisk problem, som der ikke bare loge er en pille der kan løse uanset hvilken og kommer uanset hvilken af at man ikke har viden nok i forhold til de "krav" der er, hvis det ikke er direkte forårsaget af fysisk sygdom.

349

Nu lider jeg selv af meget svær OCD. Så jeg vil sku være lykkelig for at skulle tjekke døren to gange. Men måden man arbejder med det på er ved hjælp af kognitiv terapi. Det vil sige for dig, at du skal fx starte med at tjekkedøren en gang. Stop op inden du tjekker den igen. Prøv at starte med at vente 1 minut eller 30 sekunder, før at du tjekker den. Jeg ved sku godt det føles virkeligt frygteligt. Men det er sådan det hjælper. Hold ud. Prøv at udsætte tiden mere om mere. Held og lykke med det.

360

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program