Min far kan ikke acceptere at jeg er ved at blive voksen

forumspørgsmål

Min far kan ikke acceptere at jeg er ved at blive voksen

forumspørgsmål af
Sofia
15 år
Oprettet 1 år 6 måneder siden

Hej

Jeg er en pige på 15 år. Min far har stadig ikke accepteret at jeg er ved at blive voksen og er teenager. Han prøver hele tiden at gøre mig til et barn.

Han tvinger mig til at kramme ham og sidde hos ham i sofaen derhjemme. Men selvom jeg forklare ham det hele tvinger han mig til det alligevel.

Håber I kan hjælpe mig eller noget i den stil.

Kommentarer

Hej Sofia,

Din far skal selvfølgelig acceptere at du ikke er et barn og behandle dig som en ung. Men jeg tror også du skal huske at din far elsker dig og gerne vil vise dig det gennem kram. Det er jo ikke barnligt at sidde ved siden af sin familie i sofaen eller at få og give kram. Det er noget vi gør hele livet.

16

Hej Sofia

selvom du er under 18 kan dine forældre ikke bestemme alt over dig.

Du er i DIN fuld ret til at lade vær med at kramme din far. Selvom han er din far, kan han ikke bestemme præcis hvad du skal gøre.

du kan også bare gå hvis du vil

husk, du er også et menneske, du har også rettigheder. Hvis du respektere dine fars rettigheder skal han også respektere dine

hæld og lykke

17

At kramme sine forældre er heldigvis ikke kun forbeholdt børn. Det kan man hele livet igennem :)
Men derfor skal ens personlige grænser selvfølgelig stadig respekteres, uanset om man er barn eller voksen.

Du må fortælle din far, at du ikke har lyst til at kramme, og det kun giver mening at kramme af lyst - ikke af tvang. Og at det overskrider dine grænser, når han ikke respektere det.
MEN, husk på at kram er et tegn på at han elsker dig. Som sagt kan man altså også godt kramme, selvom man ikke er et barn, så du skal ikke bruge det at du er ved at blive voksen, som argument for ikke at blive krammet - fortæl at det er din personlige grænse, og det burde være nok. Det er nemt at glemme at ens børn ikke altid gider kram, når ens forældre bare bliver lidt for ivrige af kærlighed. Det må du lære ham, og huske ham på, ved at sætte en personlig grænse, og fortæl ham at du nok skal vise ham din kærlighed på din egen måde, i din egen tid. Så kan han finde en måde at vise hans kærlighed til dig, uden at det behøver at være fysisk, hvis det er det du ikke bryder dig om.

18

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program