Meget ensom..

forumspørgsmål

Meget ensom..

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 14 år 4 måneder siden

Jeg er en pige på 15 år der bor på ungdomshjem. Jeg har altid haft ret store sociale problemer og har haft rigtig svært med at finde venner. Her for 3 år siden begyndte jeg så at være mere på computeren. Det var vildt rart at kunne slippe væk fra det hele og at ens venner ikke behøvede at vide alt om en.

.. Og så ligepludselig stoppede jeg med at gå i skole fordi jeg hellere ville blive hjemme og chatte, og så mistede jeg også de sidste irl-venner jeg havde. Så kom jeg på Psyk fordi min mor ikke kunne passe på mig og min bror mere, fordi hun havde en sindslidelse.

For et år siden kom jeg så på ungdomshjem, og jeg ved at det slet ikke er noget for mig. For de andre unge der bor her, har nogle helt andre problemer end jeg, og de er alle gode til at være sammen med andre. Jeg kan ikke engang spise sammen med de andre fordi jeg er så bange for at jeg skulle blive spurgt om noget eller gøre noget forkert.

Jeg har næsten ingen venner på internettet mere, for de er ligeså stille begyndt at droppe mig.. jeg ved ikke hvorfor. Så jeg føler mig meget ensom.

 

Problemet er, at jeg slet ikke kan lide at være sammen med andre unge. Jeg vil selvfølgelig gerne have en ven, men jeg kan slet ikke overskue det.... Jeg savner virkelig min klasse selvom jeg ikke var særlig populær og ikke havde ret mange venner... Men jeg savner virkelig at have en ven man kan snakke med...... hvad synes I jeg skal gøre..? jeg er virkelig træt af at være ked af det..

Kommentarer

Hej

Jeg føler virkelig med dig, og syntes ikke du skal ligge hele skylden over på dig selv.

At du måske har haft en dårlig opvækst kan være med til at gøre det svært for dig at socialisere dig i samfundet, altså at gå ud og snakke med andre. Det er på sin vis derfor rigtig fint at du går ud på nettet og snakker med folk, for at få en form for samvær :) Det kan være med til at styrke din personlighed, og måske minimere nogle af dine problemer.

Desværre er det nok nødvendigt at du prøver det "IRl", som du også selv skriver. Jeg syntes helt klart du skal sætte dig ned og spise med de andre, eller måske melde dig til et kursus el. lignende, selvfølgelig omhandlende noget du syntes er sjovt eller spændende, så møder du folk med samme interesser. Og du skal da slet ikke være bange for at de spørger dig om noget, fordi det kan være dejligt at fortælle ting. De kunne måske spørge ind til dig, og hvor du nu kommer fra, og hvad du laver. Det kan måske være svært at fortælle om, men det hjælper indeni at komme ud med det.

Det kan jo også bare være de vil hygge chatte med dig, og det er jo helt basalt fordi at de vil lære dig at kende, vide mere om dig. Samtidig vil du måske også vide mere om dem, og måske er de "mere noget for dig" end du lige tror ;) Det kan man kun finde ud ad på en måde :)

 

Men jeg ønsker dig held og lykke fremover, og husk det er ikke forkert at spørge til råds, så du må da endelige spørge løs herinde :)

350

Kære dig

Jeg for virkelig ondt af at høre at du har det sådan og jeg ville ønske jeg kunne være din ven, for der er ingen der skal føle sig ensomme i denne her verden.

Jeg tænkte på når du nu ikke går i skole, og så ser du jo nærmest kun dem på dit bosted er det rigtig ? Hvis ja så har jeg en ide.

Du kunne fx begynde at gå til en sport for at få nogle nye venner, eller kunne du gå i en ungdomsklub. Men jeg ved også godt du siger at du har svært ved at være sammen med andre. Men man kunne give dem en chance til . For alle mennesker har brug for venner.. Lige meget hvad ellers for man det dårligt.

Eller du kunne prøve og snakke med nogle pædagoger du har et godt forhold til at du føler dig ensom og du gerne vil havde nogen venner så kan de hjælpe dig..

Du kan også prøve chatten her på cyberhus Mandag-Torsdag 14-19 der sidder nogen voksne som gerne vil hjælpe dig med at finde på nogen ideer til hvad du kan gøre.

Jeg håber det bedste for dig, og husk på at du skal tro på dig selv og at du godt kan :-) 

Smil Fra Felicia.

334

Hej Du.

 

Jeg ved godt hvordan du har det. Min mor har også haft mange psykiske problemer, og det er meget svært for mig nogle gange at håndtere alt det sociale. Jeg er også lidt bange for at jeg ikke rigtig slår til som veninde og kommer til at sige dumme ting som folk ikke forstår. Jeg ved ikke hvad løsningen er, men jeg ville bare fortælle dig at du ikke alene :) man er aldrig helt alene.

Der var engang en der sagde til mig, at der er millioner af gode ånder og sjæle omkring dig, det er bare ikke altid du kan se dem.

 

Jeg ønsker dig alt det bedste!

 

Kæmpe knus Red queen

347

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program