Hey, lidt hjælp?

forumspørgsmål

Hey, lidt hjælp?

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 9 år 9 måneder siden

Hey jeg er en pige på 15år og jeg har et problem, måske ikke verdens største men alligevel...Jeg er overdrevet genert, og jeg mener virkelig genert!

Jeg kan ikke li at spise når der er andre, for tænk nu hvis de kiggede på mig! Jeg siger aldrig noget i timerne i skolen for tænk hvis det jeg sagde var forkert og folk ville grine? selvom at der ikke er nogen i klassen der griner når der er en der siger noget forkert..Jeg skal hele tiden bekraftes i at det jeg gør er godt nok osse selvom jeg inderst inde godt ved at det er hel fint. Jeg kan godt li at møde nye mennesker men er simpelhen så dårlig til det for jeg ved ikke hvad jeg skal sige? tænk hvis jeg sagde noget dumt? Jeg har en blog inde på blog.dk men vil osse gerne starte en blog op på facebook men jeg tør ikke for tænk hvis nogen af mine venner kom til at se den?....og sidst men ikke mindst stopper det mig i at leve min drøm ud...der er ikke så mage der ved det eller der er faktisk ikke nogen der ved det men jeg drømmer om at blive model og/eller skuespiller...Jeg har fået tilbud om at blive model og skuespiller SÅ mange gange af forskellige beruer (staves?) og har fået et tilbud om at få hovedrollen i en film og en teenagepiges skole liv af nordiskfilm, men jeg har altid sagt nej....jeg er bange for at de ikke vil bruge mig eller hvad jeg skal sige når det så endelig kommer til stykket, jeg er bange for at få et nej....

Hmm...når jeg skriver det ned her kan jeg enlig godt se at det ikke er det at jeg er genert der er problemet det er mere det at min selvtillid er så lav som den er...men generthed og dårlig selvtillid hænger vel osse sammen et eller andet sted?...

nå men det var så det. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for at få bedre selvtillid og sån er det en herinde der har et godt råd?

 

Kommentarer

JA! jeg ved godt det kan se ud som et stort skridt, men opsøg en psykolog eller noget ungerådgivning.

Det en psykolog kan, er at finde ud af hvor problemet ligger, og hvorfor det er der, og dermed kan de også nemmere hjælpe en med at finde nogle værktøjer til at løse problemet.

Det er virkelig en stor hjælp for en.

Ellers, så find en herinde, at tale med, og ellers, er jeg også åben for at tale om de ting der.

Selvtillid er noget besværligt noget nogen gange. men du skal ikke have det dårligt med dig selv. selvom det er svært, så tænk på hvad du er god til, og hvilke egenskaber du har, og fokuser på dem. tænk, hvis du førte noget ud i livet, og folk ville synes det var mega fedt og beundre dig?

Håber at du kan bruge mit svar.

D. (; <3

P.s , LAD VÆR at spild dine chancer. selvfølgelig vil de bruge dig når de tilbyder det. du vil fortryde, du ikke tog dine chancer senerehen, hvis du bliver ved med det.

 

471

Ved du hvad man hehøver ikke en phykolog for alt ting. Jeg var selv meget genert da jeg var mindre men så havde jeg en “samtale” med mig selv om, at jeg kan jo godt lide ting hvor man ikke er genert så det var jo faktisk lidt dumt. Selvom du er genert eller ikke, vil du altid lave fejl, det er ikke noget man skal være bange for, grin af dig selv når det sker og vidre i livet. Du kan prøve arbejde med dig selv. Små skridt af gangen. Gør en lille ting du normalt ikke vil gøre og hvis du vil være skuespiller eller model som du selv skriver, så skal du kunne lide det sus du får. Hvis du kan lide det så pres lidt dig selv og gør noget andet du normalt ikke vil gøre. Og bliv ved sådan der indtil du føler du kan presse dig selv til hvor du vil være MEN du skal aldrig presse dig selv til noget du ved du kommer til at være utilpas med når du så er der.

468

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program