At flytte hjemmefra og blive advokat, Min fremtid

forumspørgsmål

At flytte hjemmefra og blive advokat, Min fremtid

forumspørgsmål af
sofie
Oprettet 14 år 2 måneder siden

jeg er en pige på 12 år, med store planer for fremtiden. jeg vil gerne vide hvad i syntes om det, om det kun er mig der syntes det er en god ide eller om i andre kan følge mig.

I skal ikke tro at bare fordi jeg KUN er 12 år, har jeg ikke noget fornuftigt at sige/skrive.

jeg har fødselsdag i sommerferien.

for mange virker det nok mærkeligt at ville væk fra famillien så snart man kan. men sådan har jeg det. min søster på 14, er rimelig led overfor mig. hun kalder mig fedbær, tykke og det er ikke altid lige fedt at få at vide. jeg har tabt mig 7 kilo på ½ år, jeg går meget op i hvad jeg spiser og hvornår jeg spiser, fordi jeg har haft popbemer med  min vægt i de midre klasser og det har tageet hårdt på mig. Min lillebror på 9, kalder mig røvhul , kolort og så er han meget voldig, jeg er rigtig ked af at han slår nibber og sparker mig, for jeg har fårt grimme ar rundt omkring på armene og benene. mine forældre er lige blevet skilt og det er meget sværdt. jeg er fars pige og han har altid holdt med mig men nu hvor de er skilt er far begyndt at arbejde mere så han har ikke så meget tid til mig mere. min mor holder mere med mine søskene, jeg har prøvet at fortælle hende hvordan jeg føler men det virker ikke som om hun lytter.

Jeg har snakket med mine forældre om at flytte hjemmefra når jeg er 16, de syntes det lyder som en god ide, da jeg er en klog og fornuftig pige. jeg tager gerne opvasken og gør rent når de ikke er hjemme (der hvor jeg er).

her kommer min plan. 7 klasse (hvor jeg er 13) tager jeg i folkeskolen. 8-9 (hvor jeg er 14-15) tager jeg på s efterskole. når jeg er 16 og skal til at starte på den gymnatiale uddanelse flytter jeg hjemme fra. og tager den gymnatiale uddanelse. yderliger 5 år på jura(jeg vil gerne være advokat). og et halvt år på advokat skolen.så er jeg færdig uddanet som 24 årige og kan begynde at arbejde i et advokat firma.

 

hvad syntes i lyder det helt dumt.

Kommentarer

Hej Sofie

Du lyder som en pige med styr på tingene og rimelig lækker struktur sammentidig. Tro mig, det er guld værd at have en fremtidsplan, bare have ideer om hvad man vil :) Så syntes det er fedt du ser ud over dine søskendes ligegyldige kommentarer og tager livet ved hornene,

Meen, en ting jeg ved er, at man (mange gange)skifter interesser og planer hen ad vejen. Da jeg havde din alder hed den: 9. klasse-->HF(hvilket man skal have 10. for, men det var min tanke)--->IT ingeniør--->Ud og arbejde :) altså den hurtigt mulige vej gennem systemet. Nu har jeg taget 10., er igang med gymnasiet, og har planer om sabbat år derefter før jeg fortsætter :) Så bare du har det i mente, at du kan skifte mening så syntes jeg bare du skal fortsætte der ud af :)

Men husk, du har kun din ungdom én gang, så husk at nyd den fuldt ud og bliv voksen bagefter, fordi når du først er voksen, kan du ikke blive ung igen. 

702

hej sofie.

jeg syns det lyder som en go ide, men det med at flytte hjemme fra når du er 16 år. skal du nok lige overvejre igen, det er ikke altid en fordel at komme væk.  Du skal huske at nyde at være et ungt menneske. Det kræver en go karakter, og du skal frem i skoende hvis du skal have det.Det med at læse til jura er en super fed ide. men jeg må desværre sige det tage ca 8 år for at blive advokat. Du må held og lykke med din drøm :)

MHV marie

672

Hej Sofie! :-)

100% fuld støtte herfra! den må jeg give dig!

Jeg er selv 12, og har selv fødselsdag i sommer..Ved ik lige om det er ferie. Dosen't matters. Jeg har ogs en plan for mit, liv. &&' troede jeg var den eneste 12-årige pige der planlægger sin fremtid. Min fremtid begynder sådn set lidt efter min fødselsdag, eller komfirmation. I don't know.:) Jeg gør det godt nok ik fordi jeg har det sådan derhjemme. Men fordi jeg vil have 'det søde liv' ligeså snart jeg kan det.

når jeg er 13, skal jeg på designer..Kursus? i U.s.a og lære mere omkring det. 8 klasse-ved jeg ik. 9 klasse skal jeg på en designerskole, efter min egen skoletid, kan jeg tage derned, dér bestemmer man selv om man vil sidde ved deres PC på bibloteket og 'selvlære' eller om man vil deltage i et klasseværelse som normalt, bare med design ;) derefter vil jeg på uni, og en masse andet. Jeg har til og med valgt den lejlighed jeg vil bo i, som er billig, men fed, så vil jeg få skrabet penge sammen, og så til Los Angeles og bo!

Min storebror vil arbejde med økonomi, og har set frem til uddannelsen og jobbet siden han var 7. Han bor i Odense, og han går på uni, og om 4 år bor han ogs i u.s.a.

Så jeg synes det er rigtigt fedt!!!
Tanker; Angel :)

727

Hej

Din ide lyder vel ok. jeg synes det er synd for dig at dine søskende ikke er særlige søde overfor dig Du skal snakke med dine forældre om det, til det kan stoppe med det samme, for det er der ingen der skal udsættes for..

Din ide med at flytte hjemmefra allerede som 16 årige.gør mig ikke så tryg. for jeg kan tydeligt huske hvor usikker jeg var og jeg tror aldrig selv jeg ville kunne flytte hjemmefra som 16 årige. Hvor ville du få penge fra til mad og der hvor du skulle bo ? der er mange ting som spiller ind. og det er altså ikke så nemt at kunne flytte som 16 årige..

eller lyder din plan ok

Tanker fra Felicia.

687

 Det lyder virkelig fedt, at du er målrettet, og ved hvad du ville.
Jeg er selv 18 år, og har ingen anelse om, hvad jeg skal med mit liv endnu.

Jeg vil dog sige, at det med at flytte hjemmefra lyder urealistisk i en alder af 16 år, medmindre du har rige forældre eller har mange penge selv. Jeg har selv gerne fra jeg var 14-16 år gerne vil flytte hjemmefra, men har aldrig haft økonomien til det.

Derfor, synes jeg, at hvis det er noget du gerne ville, så skal du virkelig administrere din økonomi fra nu af.. Hvis du skifter mening, så har du mange penge til noget andet sjov :-)

Held og lykke med det hele, og så håber jeg det hele lykkes for dig. :-)

723

Hej sofie.

Det var lidt et uheld at jeg kom ind på denne blog, men kunne ikke lade være med at læse bloggen efter at havde set de første par linier..

Jeg syntes det er super fedt at høre om en pige der vil tage ansvar for sit eget liv (også selv om du er så ung). Jeg vil virkelig håbe for dig, at du som den initiativrige pige som du er, mener at du har prøvet alle muligheder for at få det til at fungere med din familie, før du tager den endelige beslutning om at flytte hjemmefra som 16 årig.

Med det mener jeg en snak med en familierådgiver, hvilket efter min overbevisning ville have gode odds for at få din mor og søskende til at blive bevidste om hvor dårligt de behandler dig, og efterfølgende at stoppe dette. Men igen, det er dit liv og kun dit, så du bestemmer selvfølgelig selv.

Derudover syntes jeg det er befriende at høre om en pige der har store planer for fremtiden!

Jeg oplevede nemlig selv hvor useriøs at folk tog mig da jeg i 7 klasse proklamerede at jeg ville læse jura… Er i dag 25 år og læser til daglig cand.jur på københavns universitet. Så gu kan det sgu lade sig gøre! og selvfølgelig også for dig : )

Med håb om alt godt fremover

Kasper

 

 

728

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program