Aseksuel

forumspørgsmål

Aseksuel

forumspørgsmål af
Anonym
19 år
Oprettet 3 år 4 måneder siden

Hej jer der ude
Jeg er en pige på 19 år, som er meget i tvivl om hvordan jeg skal håndtere hele det her kæreste og sex noget. Jeg er aseksuel og har det meget svært med at være intim og bliver hurtig bange for om fyrens indsigt, er noget helt andet en min. Hvordan kan man snakke om det og forklare at man har det så svært intimt og at man er aseksuel uden at man skræmmer dem væk?? Og hvornår skal man nævne det? Nogen som har et par gode råd

Knus den fortvivlede pige

Kommentarer

Altså hvis han er din kæreste er det noget du godt burde kunne snakke med ham om og hvis han ikke kan acceptere det, er det ham der er noget i vejen med og så er han ikke den rigtige for dig så simpelt er det. Men snak med ham om det han skal nok forstå, og så er det noget i kan arbejde på at få til at fungere. Hvornår du snakker med ham er ligemeget det skal bare ud, nok bedst når i er alene. :)

366

Jeg kan godt forstå at du spekulerer lidt på hvordan det skal gå, man hører jo tit om at -specielt fyre- går meget op i sex osv.
Det er fint at du allerede selv er opmærksom på at du har nogle grænser på det punkt, og det er vigtigt at prøve at gøre dig klart hvor de grænser går. Når det så er sagt, kan det være svært at vide før man står i situationen. Her er det selvfølgelig vigtigt at huske, at der aldrig er noget forkert i at sige nej, selvom man en gang har sagt ja. Eller omvendt!
Det er helt naturligt at man skal finde ud af hvad man har lyst til. Du skriver at du er bange for at være intim fordi du bliver i tvivl om hvad fyrens hensigt er.
Her kan jeg kun anbefale en klar kommunikation fra starten af, om hvad du er interesseret i og hvad du ikke kommer til at have lyst til.

Jeg er selv aseksuel og er ikke interesseret i sex.
I tidligere forhold har jeg haft svært ved at være tæt på min partner fordi jeg var bange for at det skulle udvikle sig seksuelt. Men der var jeg heller ikke selv helt bevidst om at jeg ikke var interesseret i sex, og havde ikke kommunikeret dette på en klar måde.

Jeg tænker at det er bedst at "tage chancen" med at skræmme dem væk. Hvis de bliver skræmt væk, så havde de nok ikke kunnet acceptere det længere henne i forløbet.

Hvis du eksempelvis er på en datingside, kan du jo skrive at du er aseksuel og ikke er interesseret i sex. Eller hvis du begynder at have noget kørende med nogen, er det jo fair nok at sige "Jeg har faktisk noget jeg synes du skal vide".

Der findes fyre som ikke har et kæmpe sexbehov, der findes fyre som synes du er vigtigere end det, der findes aseksuelle fyre og fyre der slet ikke er interesserede i sex. Der findes også fyre der er interesseret i et åbent forhold, hvor de har sex med andre end dig (dette er self. kun relevant hvis du selv kunne være interesseret i et åbent forhold).

Kodeordet er kommunikation. Det er utrolig vigtigt at forventningsafstemme i et forhold. Så man ikke bare går ud fra at alt går "efter bogen".

Jeg har selv et succesfuldt kæresteforhold uden sex med en anden aseksuel, og jeg har en veninde der ikke har lyst til sex, der har været sammen med sin ikke-aseksuelle kæreste (en fyr) i over fem år. Så det kan sagtens lade sig gøre!

Jeg undskylder dette ikke særlig konkrete svar. Mht råd, så kan jeg anbefale datingsiden OKCupid, her kan man vælge "aseksuel" som sin seksualitet, og så har man meldt det ud på forhånd, så det er en del af grundlaget for ens kommunikation. Det var sådan jeg mødte min nuværende kæreste :)

333

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program