Jeg kan ikke længere styre mit alkohol forbrug!.

forumspørgsmål

Jeg kan ikke længere styre mit alkohol forbrug!.

forumspørgsmål af
Mike
Oprettet 11 år 9 måneder siden

 jeg var for ca 6 månedersiden i et biluheld.

 

for ca. 1/5 måneder siden har jeg haft slemme mareridt, flashbacks og jeg har det bare som om at jeg ikke kan føle noget, når jeg går på gaden griber jeg mig selv mere og mere i at kigge efter om der kommer biler. Jeg har på de 1/5 måned været på 3 forskellige mærker sovepiller men jeg kan IKKE sove uden mine piller jeg vil  heller undgå at sove og ikke få mareridt end at sove og bare se billederne i hovedet. Mine venner er også begyndt at sige at jeg drikker får meget.

 

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, er der ikke en der kan hjælpe mig??? =(

Kommentarer

Hej Mike! :)
Jeg synes det er rigtig glot at du skriver herind for at få hjælp! Jeg sidder lidt og tænker på, om du ikke har fået noget hjælp efter ulykken? Er du ikke blevet tilbudt psykologhjælp?

Jeg er ked af at høre at du har mareridt og ikke rigtig føler noget. Det at du vender dig om, og er begyndt at blive bange for biler, kan godt tyde lidt på noget angst.
Jeg synes at du skal gå til lægen, og fortælle om dine mareridt - Din krop har ikke godt af at være i søvnmangel, så det er vigtigt at du får nogle piller der hjælper!

Mht. dit alkoholproblem, så synes jeg du skal tænke over hvornår og hvordan du drikker.. Altså, drikker du alene? Tager du til mange fester? Føler du noget når du drikker (kedsomhed, vrede, sorg osv).
Spørg evt. dine venner om de vil hjælpe dig, med at stoppe med at drikke.. Hvis ikke selv du kan styre det, er det vigtigt at du har nogle der kan støtte dig!

Jeg håber det hjalp lidt, ellers er du velkommen til at skrive tilbage :)

524

 Hej du.

 

Tak for dit svar.

 

For at svare på dit ene spørgsmål så nej så er jeg ikke blevet tilbudt psykologhjælp.

 

Men når jeg drikker så drikker for at drukne smerten, for jeg hved ikke hvad det er men det er bare som om at der hele tiden er noget på jeg ved ikke hvad det er men der er bare hele tiden noget der gør ondt.

534

Nu ved jeg ikke hvor gammel du er, men hvis du er under 18år kan du vist gå til din læge, som kan henvise dig til en psykolog helt gratis!
Hvis du er over 18år kan din læge stadig godt henvise dig, men så er det ikke gratis, og så blir det vist ret dyrt.

Det undrer mig meget, at du ikke er blevet tilbudt hjælp i forbindelse med ulykken, og som Jannie siger, er du højst sandsynlig stadig i chok!
Det er rigtig vigtigt at få snakket om det, så du kan få bearbejdet dine tanker - også for at forminske chokket.

Var der andre med i ulykken? Nogle du kan snakke med om det - Hvordan har de det? Hvordan er de kommet over det?
Hvis ikke der har været andre indvolveret, så kan jeg godt forstå at du er alene om det!

Men ja, mit bedste bud er, at du får snakket med din læge, eller en anden som du stoler på. Du kan evt. også opsøge noget gruppeterapi eller diverse chatrådgivning.

Jeg følger med i denne tråd, så du er altid velkommen til at skrive igen!
Jeg håber det bedste for dig!
KH

541

 Det er lige det, jeg var alene i ulykken, men forresten så er jeg begyndt på phykolog(staves???) hjælp nu, jeg har stadig alle de mareridt og alt det meget andet men det er ligesom det er hved at gå væk.

550

Det er en naturlig reaktion på en meget traumatisk oplevelse. Det er vigtigt, at du får bearbejdet den voldsomme oplevelse på en eller anden måde. Det er vigtigt at du får snakket med nogen om dine følelser omkring ulykken. Hvis ikke du kan få dig selv til at snakke med nogen om det, for det kan godt være svært, så prøv at skrive det ned...eventuelt kan du skrive herinde, hvordan du oplevede ulykken, og hvad det gjorde ved dig. Det er helt okay og sundt at græde, hvis du på et tidspunkt føler for det...det kan hjælpe dig med at få chokket ud af kroppen, for din krop er i chok nu...det er også derfor du ikke kan sove og bliver nødt til at dulme med sovemedicin og alkohol.

"Når et menneske eller for den sags skyld et dyr kommer ud for meget massive og ubærlige påvirkninger f.eks. livstruende oplevelser, så har man 3 valgmuligheder. Man kan enten kæmpe eller flygte eller gå i chok. Fordelen ved at gå i chok er, at så føles belastningen ikke længere så voldsomt. Du kender sikkert til, at nogen biller, hvis man tager dem op, så ligger de i lang tid uden at bevæge noget som helst, nærmest som om de er døde. Fordelen ved denne chokreaktion er, at så kan det rovdyr, der måske vil spise billen og som reagerer på bevægelser, ikke se billen, og så overlever billen. Chok er med andre ord en overlevelsesstrategi. Ved chokket sker der blandt meget andet det, at musklerne spændes op og / eller lammes, og disse tilstande kan have en tendens til blive bevaret i kroppen, hvis ikke man får bearbejdet chokket. Man kan siden opleve tilbagevende flashbacks - at filmen om det forfærdelige kører igen og igen på nethinden. Man kan miste sin orientering, få tendenser til at gå ud af kroppen, undgå steder og situationer, der minder om ... osv. osv." (http://psyx.dk/ctt.htm)

 

Prøv at overbevise dig om, at du er i sikkerhed nu. Når du bliver bange eller får en dårlig fornemmelse, så prøv at drømme dig et sted hen, hvor du føler dig tryg. Prøv at tage et varmt bad, høre noget beroligende musik og læs evt. noget sjovt - en tegneserie eller bog du godt kan lide eller se en sjov film, så du har noget positivt i dine tanker inden du skal ind og sove.

Jeg ønsker dig god bedring og fred i sindet.

--Jannie--

541

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program