Dårlige spisevaner

forumspørgsmål

Dårlige spisevaner

forumspørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 5 år 2 uger siden

Hej alle. Jeg er en pige på 17 og jeg er lidt i tvivl om det bare er mig der har ekstremt dårlige spisevaner eller om det er normalt nok. Jeg har IKKE en spiseforstyrelse men jeg kan bare ikke finde ud af at spise regelmæssigt. Jeg spiser normalt et lille måltid om dagen og så drikker jeg en hel masse sodavand og energidrik fordi jeg altid er fuldstændig smadret. En gang imellem får jeg nogle helt utrolige ædeflip hvor jeg bare spiser en hel dag og ender altid med at have kvalme og ondt i maven. Mit spørgsmål er altså,,, er der andre der også oplever det? og er der noget jeg kan gøre så jeg ikke får ædeflip?

Kommentarer

Til dig med de dårlige spisevaner. 

Du skriver at du ikke har en spiseforstyrrelse. Jeg tænker, at det er fordi du ikke lever op til diagnosekriterierne for bulimi. Umiddelbart ser det ud til at du først og fremmest har brug for at finde ud af, hvorfor du får ædeflip. Nogen får det fordi de er alt for sultne. Hvis man ikke har spist i lang tid, kan det i sig selv udløse et ædeflip. En af de ting, du kan gøre, er derfor at sørge for at spise regelmæssigt. 

Hvis du har brug for at tale med nogen, kan du finde gratis hjælp hos LMS - Landsforeningen mod spiseforstyrrelser. Der kan du godt ringe ind - også selv om du ikke har en egentlig spiseforstyrrelse. 

Held og lykke med projektet. 

Bedste hilsner Charlotte

 

98

Hej

jeg har det ikke på samme måde, men til gengæld går jeg utroligt meget op i sundhed og kost. 

undskyld, jeg vil ikke kriterier din måde at spise/leve på, kun prøve at hjælpe og komme med gode råd. 

prøv at begynde at spise mere regelmæssigt. Kun en lille smule i starten til hvert måltid (morgenmad, frokost, aftensmad, måske et lille ekstra måltid).

stop med at drikke så meget sodavand og energidrik. Det ikke sundt for krop og tænder. Du skriver at du drikker det fordi du er udmattet(?). Man kan faktisk godt blive træt og udmattet hvis kroppen ikke har en sund næring at arbejde med. Hvis det er fordi du ikke får den nødvendige søvn, burde du overveje at begynde på bedre døgnrytme.

når du begynder at spise mere regelmæssigt og sundere vil du heller ikke mærke til "ædeflippende"

prøv at ændre din livstil til det sundere. ikke spist for meget ultraforarbejdet mad, få noget søvn, sollys og overvej at dyrke noget motion, det sundt for kroppen, særligt hjertet

pas på dig selv og din krop  

41

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program