Nudes når man er under 15

forumspørgsmål

Nudes når man er under 15

forumspørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 5 år 8 måneder siden

Jeg er en pige på 14 og jeg ved at mange af mine venner sender nudes til hinanden (de er på min alder eller under). Men jeg har læst at man ikke må sende overhovedet når man er under 15 hvis du er over er det kun hvis man ikke deler. Jeg bliver ofte spurgt om nudes men siger altid nej. Mit spørgsmål er om det er direkte ulovligt at sende når man er under 15 og hvilken straf man kan få?

-Anonym

Kommentarer

ikke gør det over 15 heller. Det kan bli misbrukt. 

477

Ja det er ulovligt at dele nogen former for nudes når man er under 15 år. Altid altid altid. Ved ikke hvad straffen er men det er helt sikkert ulovligt

458

ALDRIG send nudes det kan være mega farligt så LAD VÆR MED DET

 

380

Det ik ulovligt at sende nudes Til folk, men hvis du modtager et nude, så er det ulovligt at sende det videre til andre folk.

 

394

Arh Mathias

Der tager du ret meget fejl. Hvis man sender nudes til andre, som ikke tydeligt har sagt at de ønsker at modtage nudes gør man sig faktisk skyldig i blufærdighedskrænkelse: Blufærdighedskrænkelse §232: Hvis man på uanstændigt vis krænker andres blufærdighed, kan man blive dømt, og risikere en bøde eller fængselsstraf i op til fire år.

Og nej, hvis man er under 15 er der ingen situation hvor det er lovligt at sende nudes. Det er altid ulovligt lige meget hvad. Når man er fyldt 15 må man gerne sende nydes til sin kæreste. Men ikke hvis man er 14. 

406

det er ikke ulovligt hvis de beder om det, kun hvis du bare sender det uden varsel. Det er heller ikke strafbart.

378

hvor er det godt at du skriver og spørger, inden du gør noget. du vil ikke selv blive straffet, men andre som ser eller deler dine billeder kan blive straffet for børneporno i følge paragraf 235. derved bliver det ulovligt.

den seksueller lavalder er 15 år, det betyder at unge  på 15, 16, og 17 år har ret til et seksualliv, men de er også beskyttet af loven fordi de er under 18, i forhold til at blive udnyttet af voksne. unge mellem 15 og 17 år må gerne sende nudes til deres kæreste, hvis begge parter er indforstået. billederne bliver ulovlige idet de bliver delt. Man skal også til enhver tid slette de billeder man har modtaget hvis den anden part ønsker det. sender man billeder uden den anden ønsker at modtage dem kan man også blive straffet for blufærdighedskrænkelse i følge paragraf 232.

det vigtigt at når du bliver 15,16,17 år og evt. har lyst til at sende nudes til en kæreste ,at du mærker efter dine egne grænser og ikke lader dig presse ind i noget som du ikke har lyst til. 

150

Jeg vil sige det aldrig en god ide at sende nudes på nogen måder, det kan være at den du sender til deler det med sine venner og de venner så deler med dine venner og så videre

41

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program