To learn how to be YOU

forumspørgsmål

To learn how to be YOU

forumspørgsmål af
Victoria
19 år
Oprettet 1 år 2 måneder siden

Så jeg er en 19 årig pige der har lidt problemer med at finde ud af hvem hun er...
Jeg føler mig lidt stuck hvor jeg er i livet lige nu. Jeg har det her brændende ønske om at udfolde mig, men holder mig selv tilbage på et ekstremt plan og ender altid med at spænde ben for mig selv. Jeg kan ikke rigtig finde ud af at udtrykke hvem JEG er og lader tit andre tage styreringen i hverdagen. Jeg er meget plaget af ikke at kunne være i centrum. Ikke fordi jeg ønsker at skulle være festens midtpunkt, men hvis en veninde spørger ind til hvordan det går, svare jeg kun kort og får vendt samtalen rundt til at handle om hende. Jeg tror ikke jeg har en følelse af at være værdig til folks interesse og opmærksomhed. Jeg er i en konstant følelse af at blive dømt og kritiseret bag min ryg. Jeg kan ikke fordrage at være i min egen krop eller sind. Jeg er ved at gå fra forstanden over alle de her følelser af ikke at være tilstrækkelig. Ikke at være værdig nok til folks tid og energi. At folk ikke rigtigt gider investerer i en relation til mig. Selvom jeg godt ved at alt dette nok mere er overtænkning end realitet, så har jeg simpelthen SÅ svært ved at ryste det af mig. Jeg lider simpelthen af så dårligt selvværd og oveni det dårlig selvtillid, jeg kan ikke engang finde ud af fake det. Jeg er typen der kryber ind i sig selv og sidder i hjørnet og håber på folk ikke ligger mærke til min særhed - Det har jeg nemlig også en følelse af at være, spøjs, akavet osv. - Men på trods af det, ved jeg også at det ikke er den jeg har LYST til at være. Jeg vil være smilende og leende. Og inde i mig ved jeg at der bor en eventyrer, der bare ikke ved hvordan hun skal komme op til overfladen. Til hverdag er jeg mega plaget af min angst for at blive dømt, men inde i eksisterer en pige der vil ud og opleve verden og alle dens eventyr!

So here I am seeking advise from you guys...

Jeg vil ud og opleve noget på egen hånd. Noget der kan styrke min selvtillid og selvfølelse. Noget der får mig til at føle, både fysisk og psykisk!

Nogen ideer?

Kh
En usikker men eventyrlysten pige

Kommentarer

Hej
Jeg håber du ser min kommentar

Jeg er selv i samme båd så jeg vil prøve at fortælle lidt om hvad der har virket for mig

Den ene ting er at jeg udfolder mig med 1 person ad gangen. Det er okay at gøre det stille og roligt over lang tid. Alle starter et sted og i deres eget tempo.

Noget det gør mig selvsikker er også at gå en tur og høre noget god musik i høretelefoner. Man kan gå i byen, skoven, haven, etc. Det vigtigste er de gode vibes fra musikken og et outfit man kan lide.

Hvis du ikke vil tage deres tid kan du også foreslå aktiviteter som ikke tager så længe. Fx at tage ud og få en is, tage på café, etc.

Også at have dybe samtaler om noget der ikke nødvendigvis er om hinanden virker godt. Så kan i hver især komme med input fra jeres liv omkring det i snakker om og det kan virkelig gøre man føler sig tæt.

Du kan tage på en solo-tur hvor du cykler/går hele dagen og ser en masse landskab (måske smutter forbi stranden) så du virkelig er aktiv hele dagen og så slutte af med at sove i shelter eller telt. Du kan gøre det alene eller tage nogen med. Cykel/gåturen må gerne være et godt stykke væk så du er et stykke hjemmefra. Så kan du sidde udenfor under stjernerne langt væk hjemmefra og måske tænke din situation fra et nyt perspektiv. Tager du nogen med er det perfekt for at blive tætte venner. Tag en bog og en lydkilde med og en Powerbank, telefon og høretelefoner og noget sovegrej.

Du kan også prøve Geocatching. Det er meget hyggeligt og aktivt også

Husk; hvis de ikke gad bruge tid og energi på dig, så havde de gjort det tydeligt. Hvis du er i tvivl så er det ikke tydeligt :)

Det er ikke meningen alle skal kunne lide en. Det er heller ikke dit ansvar at få andre til at kunne lide dig.

Håber min kommentar hjalp

23

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program