JEG VIL IKKE

forumspørgsmål

JEG VIL IKKE

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 13 år 8 måneder siden

hej...

jeg er en dreng ud af en søskendeflok på 4, mine forældre er skilt og jeg bor til daglig hos min mor.

jeg er kommet i et lidt af et dillema! jeg har en far der har misbrugt min mor og storebror seksuelt. han er dog arldrig dømt og har stadig god kontakt til min famillie, dog ikke min mor og to brødre. min lillesøster er desværre tvunget til at se ham en gang i mellem, fordi han ikke er dømt og ikke har mistet forældre myndigheden. JEG VIL IKKE have noget med den mand at gøre, men fordi jeg er bange for min lillesøsters sikkerhed tur jeg ikke lade hende besøge ham alene, er derfor altid med på weekendbesøg. hvor jeg er så opmærksom som mugligt! min mor har også sat meget strenge forholdsregler, og vi må ikke være alene med ham. der er gået lidt over 3 år siden hans mørke sider over for min storebror blev afsløret, trods det er han blevet gift igen, med en kvinde der kan sætte mit pis i kåg! jeg kæmper for at kotte kontakten, hvad skal jeg gøre?

jeg vil jo heller ikke miste kontakten med min farmor og farfar. eller udsætte min søster for fare.

ps. næsten alle i min familie er jehovas vidner.

Kommentarer

Det vigtigste er i første omgang at du ikke er alene. Det er ikke meningen at du skal bruge dine barndomsår på at passe på hvad dine forældre kan finde på at gøre. Det er meget forkert at sende sine børn over til en forælder, man véd har en fortid med seksuelle overgreb på et af sine børn (og mor?). Dem der ønsker at begrave sagen og er tilfredse med at lade dette foregå i tavshed er dybt uansvarlige og ikke værdige til ære og respekt.

*VIGTIGT* Stol ikke på de ældste i Jehovas Vidner! De vil kun tænke på at varetage JV's omdømme.

Tal med en af de lærere på skolen du personligt har tillid til. Bed om at få ham/hende i tale i diskrete omgivelser og forklar din situation. Vær ærlig og udred frit. Lad være at skjule forhold af hensyn til JV eller til familiens medlemmer. Fortæl nøjagtigt hvad du har oplevet og hvad du føler. Du har at gøre med situation der kræver forholdet lægges åbent overfor dem du ønsker hjælp af. Din lærer har de kontakter og den viden der skal til, for at skaffe dig en god hjælp.

Vær bevidst om, dét at tale med andre om dette forhold udenfor JV-regi ikke er anset i JV. Du kan komme til at skulle foretage et meget hårdt valg. Fortæl din lærer dette sådan din lærer forstår alvoren i den del af din situation og kan tage hensyn til den. Tro mig. Din lærer vil have stor respekt for dig.

 

Det værste der kan ske er hvis forholdet bliver begravet i tavshed og du i hemmelighed skal bære byrden ved at skulle agere din søsters beskytter overfor jeres egen far. Derfor er det så vigtigt du får talt med nogle ansvarlige voksne om det. Husk, du skal også selv overleve følelsesmæssigt. Du har brug for ikke at stå alene med denne meget tunge byrde.

356

Hej anonym,

I forbindelse med at du skriver om din situation nævner du, at de fleste i din familie er medlemmer af Jehovas Vidner. Det får mig til at spørge ind til baggrunden for, at din far ikke er blevet dømt:

Er det fordi politiet ikke har tilstrækkelige beviser eller vidneudsagn til, at der har kunnet føres en retssag med efterfølgende domfældelse?

Eller er årsagen, at sagen alene har været behandlet inden for Jehovas Vidners eget system?

Hvis det sidste er tilfældet vil jeg opfordre dig til at kontakte både politiet og de sociale myndigheder hurtigst muligt og lade dem tage sig af de forhold du omtaler.

Ud over de forslag som Billen kommer med i sit svar til dig, vil jeg henlede din opmærksomhed her på, at du altid har mulighed for at kontakte de sociale myndigheder mhp råd og vejledning. Der er hos de sociale myndigheder stor opmærksomhed omkring disse problemer, og du vil i denne forbindelse også have mulighed for at få anonym rådgivning, hvis du helst ikke vil give dig til kende umiddelbart.

mvh
Søren

 

326

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program