Indlæggelse på psykiatrisk afdeling?

forumspørgsmål

Indlæggelse på psykiatrisk afdeling?

forumspørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 8 år 10 måneder siden

Er der nogle af jer, der har prøvet at være indlagt på en psykiatrisk afdeling for børn og unge? Min psykiater bragte det på banen, da jeg har haft rigtig slemme selvmordstanker det sidste stykke tid. Muligheden står åben og jeg overvejer det virkelig, for det bliver værre og værre.. Jeg er bare så nervøs over det. Jeg ved jo slet ikke, hvordan det er.. Er der nogle af jer, der har prøvet det? Fortæl gerne så meget I nu vil om hvordan det var, hvad man lavede, om det hjalp og meget gerne grunden til, at I blev indlagt.

Kommentarer

Hej. Jeg har prøvet at være indlagt på en psykiatrisk afdeling, som var lukket. Det var en akutafdeling, altså ikke en langtidsafdeling men en "midlertidig" afdeling hvis du forstår. Jeg kan fortælle om hvordan det var at være på en lukket afdeling. Var indlagt pga. spiseforstyrrelse og var indlagt i 9 dage.

Der findes to slags afdelinger: Åben og lukket afdeling. På en åben er dørene ikke låst, og der er ikke hegn. På en lukket afdeling er der låste døre ind til afdelingen og hegn omkring udenfor. På nogle afdelinger har man mulighed for at gå i skole, oftest åbne afsnit men i nogen tilfælde lukkede, men oftest åbne, så vidt jeg ved.

Inden jeg skulle ind på afsnittet blev jeg taget imod af en sygeplejerske. Vi gik ind i et lukket rum. Jeg skulle have tømt mine lommer og jeg skulle have sko/jakke af og se om jeg evt. havde skarpe genstande, snore osv. Bagefter gik vi ned på afdelingen. Der var et dør der skulle låses op. Det var et tyk dør, nærmest en port, og kom man ind i en sluse. Først da den første dør var lukket i kunne sygeplejersken låse den næste op. Der var til højre en fællestue med TV, sofaer, et par borde og et rullebord med saftevand og kiks og blade/spil til fri afbenyttelse. Desuden var der et stille rum. På venstre side var der stuer. Der var på den afdeling plads til 10 patienter. Man havde eget bad/toilet og det var meget rart. Der var også et køkken. På venstre side var der en tavle med alle patienternes navne samt hvem man havde som kontaktperson den bestemte dag. Man havde 2 kontaktpersoner (dagvagter) og senere på eftermiddagen skiftede de vagter til aftenvagter. Om natten var der 2 vågne nattevagter. På min afdeling gik vi ikke i skole. Nogengange var vi på udgang, fx i Fakta eller ude og gå tur. I nogen tilfælde havde man mulighed for udgang hvor man var hjemme nogle timer eller sov hjemme en nat. Det kommer dog an på ens situation. Da vi ikke gik i skole brugte mange af os mest dagen på at være på nettet, spille spil, snakke med de andre unge indlagte, nogen var ude og ryge i løbet af dagen, sidde på ens stue osv. Det var op til en selv om man ville være i fællesarealet eller være på ens stue. Det er muligt at have besøg, men man skal vist infomere om det.

Dagen var ofte sådan (ihvertfald for mig)
8:00: Morgenvækning, bagefter morgenmad.
10:00-11:00: Lægesamtale.
12:00: Frokost.
13:00-14:00: Stilletid, hvor man havde mulighed for at hvile sig, eller være i fællesarealet, dog skulle man være afdæmpet. I denne time holdte personalet møde og sådan var det hver dag.
Om eftermiddagen var vi nogengange som skrevet på udgang men ikke altid.
16:00: Aftenmøde, hvor alle patienter samles og for lidt info, blandt andet om aftens menu, samt hvem der har forskellige kontakt personer eller hvis der er kommet nogen nye.
18:00 Aftensmad, som blev spist i køkkenet. Nogen patienter spiste på stuen, af forskellige årsager.
19:00-22:00: Hygge, hvor vi oftes sad sammen og så noget i fjernsynet eller spillede.
22:00: Godnat.
Sådan foregik de fleste dage, selvfølgelig med små endringer fx. besøg.

Jeg synes der var meget trygt på afdelingen var lukket var der selvfølgelig også nogle regler og sådan. Jeg kunne godt mærkf at nogle af de andre var meget syge. Personalet har blandt andet ret til at låse dit toilet, eller anvende tvang, eller at man kan få fastvagt, dog er det oftest kun i de sværeste tilfælde.

Dog skal noget af det tages med et gran salt da det kan variere fra afdeling til afdeling.

Håber det kunne bruges. Held og lykke :)

665

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program