Hvad er svært når man flytter hjemmefra?

forumspørgsmål

Hvad er svært når man flytter hjemmefra?

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 10 år 8 måneder siden

Hej. Når Ude er Hjemme-værelset skal udvides, og det er jer derude der bedst ved hvordan.

I første omgang vil jeg høre alle jer der enten står og skal flytte hjemmefra, eller stadig kan huske hvordan det var at flytte for sig selv for første gang:
Hvad kunne man bruge hjælp til? Indkøb? Rengøring? Licens-betaling? Hvad sker der i en ny by?

Er der nogle ting man kunne bruge råd omkring, eller måske har I et godt råd til andre vi skal have med?

Kommentarer

Hej.

Jeg vil gerne Høre andres historier på at være anbargt væk fra deres familier det kan være at man kan få gode råd, som andre gør og har det. Når de ikke bor hjemme?

341

Jeg synes det sværeste ved at blive anbragt væk fra sine forældre og flytte hjemmefra er, at få sine forældre til at flytte ud af ens hovede.. Forstået på denne måde..

Jeg har altid kunne klare mig selv, rengøring, regninger, madlaving osv. har aldrig været et problem for mig, for har stået for det, største delen af min dog korte liv på nu 18 år. Det sværeste for mig var at acceptere at nu skal jeg være væk fra mine forældre, og det denne gang var mit eget valg, det var det jo ikke da jeg blev fjernet hjemmefra som 12 årig. men da jeg flyttede hjem igen som 17 årig, og så nu har VALGT at flytte, kan jeg ikke give skylden videre til andre, for denne gang har jeg selv valgt det..

Og så det jeg skrev ovenfor.. at få ens forældre til at flytte ud af ens hovede..

Selv om jeg rent fysisk er væk fra mine forældre, er jeg stadig psykisk meget tæt knyttet til dem. Jeg bliver ked af det hvis jeg spilder noget mælk på mit tæppe, selv om det er mit, for jeg ved hvor sur min mor ville blive. Jeg går i panik hvis jeg gør noget jeg ved de ikke vil have jeg gør, selv om det er MIT valg og de ikke længere er en del af mit liv.. De bor stadig oppe i mit hovede. Og det er en satans kamp at få dem til at flytte ud derfra, når jeg rent fysisk ikke er sammen med dem..

 

Hmm' mon det gav mening..

 

Kh.. Anni :) OG GOD SOMMER ! :D

340

Hej. jeg er en pige som skal flytte hjemmefra. lige nu er der to muligheder, plejefamilie eller et opholdsted. jeg har fundet et rigtig godt opholdsted men man skal være 12 år. og jeg er ikke fyldt 12 endnu. jeg bor på sjælland sammen med hele min familie og opholdstedet er på langeland. er det lang væk? kan jeg besøge familien? hvordan er det at bo sammen med andre børn? er det ligesom søskende? og hvad med ferier?

_Chokoladekaninen.

389

Hej.

Hvis du er sikker på at du skal hjemmefra nu, så synes jeg du skal snakke med din sagsbehandler om at du har fundet et sted som du synes lyder meget godt, som du måske gerne vil på, men man skal bare være 12 år, men det kan være din sagsbehandler kan få dig derind alligvel hvis du fx er 11 år, man kan altid lave sær aftaler med opholdssteder, Nej jeg synes ikke det er særlig langt væk væk altså opholdsstedet, jeg er for 4 måneder selv, flyttet fra svendborg som ligger op og ned af langeland flyttet på et opholdssted på sjælland. men jeg ser heller ikke min familie, men hvis du stadig gerne vil se din familie, så kan du bare tage toget, men alt sådan noget skal du tale med din sagsbehandler om eller dine forældre.

altså i ferier kan man selv få lov til at bestemme, om man vil hjem eller om man vil blive på opholdsstedet-man laver bare en aftale med ens kontaktperson. Det er ikke så slemt at være på opholdsstedet i ferier, der bliver som regl lavet noget, til man ikke keder sig for meget. Jeg har ikke selv været i plejefamilie, men jeg tror at det er bedre at bo sammen med andre børn og unge. vi bor selv 4 unge der hvor jeg bor, og de alle sammen er et år ældre ind mig alle sammen og jeg er 16 år. Men vi kan alle sammen lave noget hyggeligt sammen, men vi kan self også skændes, for man bliver ligesom en familie sammen, fordi man hele tiden er sammen når man er hjemme, så det er fint nok at bo på opholdssted..

Knus Felicia.

362

Heeej! tusind tak for svaret, jeg har virklig kunne bruge det. har læst meget på opholdstedet's hjemmeside og jeg bliver mere og mere ivrig efter at flytte... nu skal jeg bare få fat på min sagsbehandler og snakke med hende om det. tak for rådet!

Knus chokoladekaninen :3

 

461

 Hej

jeg står og skal flytte hjemmefra, og jeg syntes at det er svært at sørge for at man får de nødvendige forsikringer, og alt det man selv skal til at sørge for... derfor har jeg også allieret mig med min mor så hun hjælper min kæreste og jeg med at finde alt hvad vi har brug for og det er virkelig rart + sørg for at alt der skal betales hver måned bliver betalt ved hjælp af PBS, så er du sikker på at tingene bliver betalt til tiden

 

Vh mig 

394

Da jeg flyttede hjemmefra var der mange ting

HVIS MAN FLYTTER FOR SIG SELV

- hvordan man skalvaske tøj

- hvordan man skal arrangere et budget for at have penge nok, plus sørge for PBS-betalinger som før nævnt

- hvordan ens faste rammer og rutiner skal være

- hvordan man billigt får fat i alt hvad man skal bruge til hjemmet (tag i ikea, og genbrug, eller køb møbler/ billigt modetøj via facedbook grupper!!)

- Hvordan man får gjort det nye hjem personligt så man har det godt der

- bevidsthed om hvordan husreglerne skal være

- Hvad man skal gøre/hvem man skal ringe til hvis noget er i stykker/mangler

- hjælp til regninger, evt brug af netbank

- få hjælp til at lave en god liste over hvad man har brug for i et hjem/hjælp med indkøb

- sørge for at have en god opsparing til at betale alle de basiske ting som opvaskebalje, rengøringsmidler, tallerkner, bestik osv.

 

HVIS MAN FLYTTER TIL ET OPHOLDSSTED

- huskeliste over hvad man skal have med

- vær bevidst om reglerne det nye sted

- hav kigget på stedet på forhånd

- hav styr på dig selv - vær klar til at møde nye mennesker, at være dig selv og være glad for den du er, vær åben

- Hvordan man finder ud af hvordan man skal opføre sig osv

 

HVIS MAN FLYTTER TIL EN PLEJEFAMILIE

- sørg for at i imødekommer hinanden - at du får opfyldt dine behov men at du også indretter dig efter deres rammer

- at i snakker godt om hvordan tingene skal være

- vær klar til at binde dig til en ny familie - vær åben

- huskeliste over hvad du skal have med

- hav god kontakt til sagsbehandler så du er sikker på der er hjælp i nærheden hvis det går dårligt, og så sagsbehandleren kan hjælpe dig til at falde til i de nye rammer

- få en god start

- opfør dig ordentligt hvis du vil have noget ud af det

- det kan være godt for andre at høre om deres oplevelser hos plejefamilier

 

Ja... Det er lige hvad jeg kan komme i tanker om (;

395

Heej!:-))

Jeg syntes du har fat i noget, helt sikkert men jeg forstår f. Eks ikk de to sidste punkter i opholdsted.. Jeg ved ikke om du selv bor på ef eller har boet på et men " at finde ud af hvordan man skal opføre sig" står lidt uklart for mig. Når man flytter et nyt sted hen som opholdsted så skal man jo have en ny hverdag og derfor kan man jo ikke " finde ud af hvordan man skal opføre sig" det er noget man gør af sig selv, og det kan jo være man er så heldig at udvikle sig og så opføre man sig jo ikke ens hele tiden?
Mht. Den med " hav styr på dig selv " kunne jeg ikke være mere uenig i! Normalt kommer man sådan er sted netop fordi man ikke har styr på sig selv eller skal ha hjælp til noget som ikke kunne fås derhjemme. Det er meget normalt ikke at have god selvtillid eller være genert eller bare ikke har Lyst til ar møde nye mennesker. Jeg siger ik det er en god ting, bare at det er normalt!!? Jeg forstår faktisk Intet Af lige det budskab så du må gerne uddybe nærmere :-)
Hilsen mig

387

Ja det med hvordan man opfører sig kommer nok af sig selv.

jeg ved godt man ofte kommer på opholdssted fordi man har problemer - men jo mere man prøver at sende en udstråling som siger man er en cool person - jo mere tror andre det og jo mere bliver du det (:

411

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program