Hvad er der galt med mig?

forumspørgsmål

Hvad er der galt med mig?

forumspørgsmål af
Olivia
13 år
Oprettet 5 måneder 5 dage siden

Jeg har her for tiden følt at jeg drukner og ik kan komme op af vandet igen. Jeg har det også rigtig dårligt fordi jeg har den her  følelse af jeg ik er god nok unden set hvad. Jeg har tænkt over At snakke med en ven om det Men jeg tør ik. De ville heller ik tro på mig fordi når jeg er i skole er jeg meget glad (det viser jeg i  værste fald) de andre fra min klasse må ik se jeg er ked af det fordi ellers så får jeg det bare mere dårligt med mig selv over de skal høre på mig.  Jeg er også begyndt ikke at få op i mig selv mere. Det er som om det eneste tidpunkt jeg ikke har det sådan er når jeg sover. Det er også det jeg gør hele tiden. Når jeg kommer hjem fra skole helt til jeg skal spidse. Jeg har også flere gange tænkt over hvordan man kunne dræbe sig selv. Ik jeg ville gøre det, men det er stadig en tanke.

Kommentarer

Hej Olivia :) Det lyder som en ubehagelig situation du står i...

Jeg synes at det er rigtig godt at du har tænkt på at tale med en ven om det og det synes jeg bare du skal gøre. Du sier at du ikke tør, men jeg tror godt du kan, hvis i bare er alene og du forklarer at det er alvorligt, det i skal snakke om. Men hvis du alligevel ikke vil gøre det med din ven, så synes jeg at du skal finde en anden at snakke med - det kunne være en af dine forældrer, en søskende eller en anden person som du stoler på og ved at du kan tale med.

Jeg kan godt forstå det du siger med at du er glad i skolen, men det kommer når du er hjemme og det tror jeg bare er en forsvarsmekaniske overfor ikke at blive drillet eller for ikke at føle sig udenfor, men det vigtigste ligenu er nok at få talt med nogle om hvordan du har det.

Det du siger med at man kan dræbe sig selv, synes jeg IKKE er en god idé. Prøv at tænk på hvor mange som bliver ked af det fordi de holder af dig og elsker dig og prøv at tænk på hvor meget du går glip af - et helt liv! At slippe væk fra tingene er ikke løsningen. Jeg er sikker på at du nok skal klare den og husk: du er god nok. Det var i hvert fad modigt af dig at du turde skrive herind :)

 

Håber at du kunne bruge mit råd og at du får det godt igen. Det er jeg sikker på at du nok skal gøre :)

Hej Olivia,

Det lyder som om du har det rigtig svært! Når du føler at du ikke er god nok uanset hvad, så lyder det til, at du har rigtig dårligt selvværd. Det er meget normalt at føle sig forkert, usikker, ikke føle at man passer ind osv. når man er ung. De fleste har prøvet at have det sådan i kortere eller længere perioder. Men hvis følelsen begynder at tage overhånd og fylder det hele i dit liv og begynder at forhindre dig i at leve "normalt", så skal du helt sikkert sørge for at få hjælp og støtte fra dit netværk.

Jeg synes du skal fortælle dine forældre og også meget gerne en nær ven om, hvordan du går og har det. Jeg tror de vil lytte til dig og jeg tror også de vil tro på dig, hvis du bare forklarer det godt nok.

Jeg ved ikke om du måske kunne være ramt af en depression? Det lyder til at du er enormt træt, og jeg mener det netop er et symptom på depression. Depression er en alvorlig sygdom, som man ikke kan klare sig ud af på egen hånd - det kræver at man får noget hjælp (psykolog, medicin eller lign.).

Så ja - fortæl dem omkring dig, hvad du går og tumler med, så de kan hjælpe dig. Jeg ved godt det er svært at få hul på sådan en snak, men jeg tror det er den eneste vej til at få det bedre.

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program