Har jeg en spiseforstyrrelse?...

forumspørgsmål

Har jeg en spiseforstyrrelse?...

forumspørgsmål af
mig
Oprettet 10 år 2 måneder siden

Hej alle

jeg er en pige på 14år, nogle af mine venner/veninder siger at jeg er ALT for tynd og spiser ALT for lidt og de siger at jeg har en spiseforstyrrelse. jeg syntes det ikke selv, eller jo jeg spiser ikke så meget, jeg spiser et æble, et stykke knækbørd og 2 mariekiks om dagen, men jeg er ikke for tynd jeg vejer ALT for meget hele 46,5 kilo og jeg er 1,65 høj. havd siger i, har jeg en spiseforstyrrelse?...pleas hver ærlige

Hilsen Ditte 

Kommentarer

Hej Ditte.

Jeg må være ærlig over for dig og sige at du spiser alt for lidt. og du vejer faktisk heller ikke særlig meget, men du er faktisk også undervægtig, har regnet dit bmi ud til ca 16,9 så du skal besøge din læge og få hjælp, sig at du har et problem og det kan være din læge kan sende dig videre til fx en psykolog eller en psykiater jeg håber virkelig du går til dig egen læge og for hjælp.

Jeg synes du skal besøge spiseforstyrrelser.dk der står en masse om spiseforstyrrelser måske kan du genkende noget af det selv? og der kan du chatte med en voksen som enten har kendskab til spiseforstyrrelser eller selv har haft en spiseforstyrrelse. Måske du kan bruge det  .

Må jeg spørge om nogen spørgsmål du bestemmer selv om du vil svare ? Tænker du meget på mad, og om hvor meget du skal spise og om at du skal spise så lidt som muligt ? Har du følelser af at du er for tyk og gerne vil tabe dig. og du har det dårligt i din egen krop. Har du et dårligt selvværd ? og dyrker du meget motion eller dyrker du ingen motion. Jeg vil lige sige selvom folk som ikke dyrker motion så kan man sagens have en spiseforstyrrlese. For det at have en spiseforstyrrelser det handler ikke om at mad, men om følelser. Mad det er bare et symtom på der er noget galt. Er du enlig ked af nogen ting ? som gør dig triste fx ? 

KH Felicia.

449

hej Felicia

jeg har ikke lyst til at gå til min egen læge, men tak for rådet.

je, jeg tænker rigtig meget på min mad og hvor meget jeg spiser, jeg prøver hver dag at spise så lidt så muligt for jeg får det rigtig dårligt når jeg spiser noget, jeg kan knapt nok spise det jeg går nu. jeg føler at jeg er AAALT for tyk og burde tabe mig rigtig meget, og ja jeg hader min krop og alt andet ved mig selv over alt på jorden. ja jeg dyrker pænt meget montion, jeg laver 60 arm- og mave bøjninger, løber 5km, cykler 1time på montioncykel hver dag og så går jeg til hiphop 3 gange om ugen. ja, jeg er lidt ked af en masse ting lige for tiden...

hilsen Ditte 

448

jeg synes det er meget bekymrende at høre at du har sådan et dårligt forhold til mad . og jeg vil forslå at du går nd på spiseforstyrrelser.dk og for hjælp der inden. Jeg tror på en måde at du ikke vil gå til lægen, fordi du nok selv kan se at der er et problem, med mad. Ellers ville du ikke have skrevet herind til. Men synes bare du skal have hjælp inden det er forsent fordi det kan gå meget hurtigt med sådan noget. og har selv været i det, så kender det godt, men hjælpen skal du have så synes du skal snakke med dine forældre om det, så kan det være de kan hjælpe dig.

hvis du har lyst vil jeg gerne snakke med dig om de ting som der gør dig kede af det, fordi det er meget vigtigt at du for talt om det, så kan det være du for det bedre

Kram Felicia.

455

hej igen...

jeg kan godt nikke genkendelse til meget af det du siger og ved også godt at jeg skl snakke med nogen om det, jeg kan bare ikke, det er som om jeg bliver lam når jeg skal snakke om det. og jeg vil rigtig gerne snakke med dig om de ting som gør mig ked af det.

KH Ditte

637

Hej Ditte

Som Felicia skriver synes jeg også det lyder som om du har brug for noget hjælp til at få det bedre med dig selv, din krop, og mad i det hele taget.

Du skriver at du godt ved du skal snakke med nogen men at du bare ikke kan. At snakke om det der gør ondt indeni er måske noget af det aller sværeste der findes, og jeg kan sagtens forstå hvorfor du føler du nærmest bliver lam, hvis du skal prøve.

Jeg synes du skal kigge forbi vores chat og "øve" dig på at snakke med en voksen om de her ting. Du behøver ikke sige hvem du r og rådgiveren kan måske hjælpe dig til bedre at forstå hvad det er der sker indeni dig, og måske også give dig nogle råd til hvordan du kan få noget mere hjælp.

Jeg håber du vil give det en chance, for jeg tror også helt sikkert at du har brug for nogen der kan hjælpe dig.

DeBedsteHilsner

Niels-Christian 

588

Hej Ditte Jeg er glad for at du vil lukke mig ind i dine tanker og følelser . Du kan enten skrive her om hvad du er ked af og alle dine følelser eller kan du skrive i min blog bare en kommentar derinde . Du bestemmer selv og du bestemmer selv hvor meget du vil fortælle mig og jo mere du fortæller jo
Mere kan jeg hjælpe dig og give dig nogen gode råd . Men det er bedre hvis jeg ved mere så kan jeg bedre sætte mIg ind i det. :). Glæder mig til at høre fra dig :). Knus Felicia

601

Hej felicia

det er lidt svært at skrive det hele ned men jeg vil gøre mit bedste.

jeg har mistet men bedste veninde i en trafik ulykke for snart 2½ måned siden og hende savner jeg rigtig meget, jeg tænker på hende 24-7, og er rigtig ked af det, jeg ville gøre alt for at se hende igen. så er der skolen jeg har ikke så mange venner jeg har faktisk kun 2 på skolen som jeg snakke med, de ander venner jeg har er nogle jeg gør til hiphop med. jeg bliver mobbet af nolge jeg går i klasse ned og et par stykker fra en af de andre klasser, og der er ingen der gider gøre noget ved det. min far har jeg ikke set siden jeg var 4-5 år for han vil ikke se mig og jeg ved ikke hvorfor. jeg skændes tit med min mor og papfar fordi at de bare blander sig i alting og holder øje med hvad jeg laver konstant, og jeg ved ikke lige hvorfor men jeg bliver rigtig sur over det. jeg skærer i mig selv ret tit faktisk, jeg gør det 2-3 gange om dagen og det er når det er noget som gør mig ked af det og det er der ret tit.

det var så lige det jeg kunnet f skrevet ned.

kram fra Ditte

554

Hej.

Jeg er glad for du skriver tilbage, og ja det er nogen rigtig svære tanker du har, altså med din veninde. jeg er rigtig ked af at du har mistet hende, men jeg synes du skal tale med nogen om det, det er det vigtigste, måske du kan tale med nogen af dine forældre om det, eller måske hendes forældre, hvis du havde et godt forhold til dem. Og hvis du synes det er svært at snakke med nogen om det som du kender, vil jeg henvise dig til chatten. Mandag-Torsdag 14-19 og fredag 13-16. Der er også en brevkasse inden på cyberhus, du måske kunne skrive alle dine følelser til, hende der svare har selv prøvet at miste og det kan være hun kunne give dig nogen gode ting, eller steder du kan henvende dig. Hendes brevkasse hedder At miste og sorgen der følger med. Der kan du skrive alle dine tanker (synes virkelig du skal gøre det ) For hvis du ikke snakker med nogen om det, for du det bare meget dårligere.

Det er ikke sjovt at blive mobbet, det er så synd for folk der bliver mobbet. og det er ikke din skyld. Der er bare nogen åndsvage personer som er dumme. Jeg synes du skal snakke med en lærer om det, for hvis mobningen ikke stopper skal du overveje enten at skifte skole og snakke med dine forældre om det, for det kan være du for det meget bedre. nu ved jeg ikke hvad klasse du går i, for du kan vælge at tage på efterskole, måske er det noget for dig ? man kan komme det i 8,9 og 10 klasse og på efterskoler er der altså ingen mobning, jeg har været på 2 efterskoler og der var alle søde mod hinanden, ligemeget hvad og man fik en masse venner fra hele Danmark af, det kunne du også snakke med dine forældre om.  Du kan gå ind og finde en efterskole og kigge hvordan det fungere på www.efterskoler.dk det er det bedste at komme på efterskole, så kommer du jo også væk fra din mor og papfar som du skændes hele tiden med ? Jeg synes du skal overveje det. Hvis dine forældre ikke har råd til at sende dig på efterskole. så kan du prøve og snakke med kommunen om at de gerne vil betale for det, og det vil de mange gange gerne.

Du kan også ringe til din kommune hvor du bor i og snakke med en sagsbehandler, når du har det så svært med mange ting. Det kan være at hun kan hjælpe dig. og alle har en sagsbehandker, for man ringer bare og for en på kommunen. Eller så understreger jeg det lige en gang til jeg ved godt at det er svært at gå op til din egen læge, men det ville være det bedste, han/hun kan henvise dig til en psykolog og det er det som jeg tror på at du ville have godt af, at få snakket om alle de ting som gør ondt. Eller kan du også bare sige til dine forældre du vil snakke med en psykolog og så kan det være du for lov til det.

Det der med at skære i sig selv, det er en rigtig dårlig måde fordi du kan blive afhænig af det, og det løser ikke dine problemer det gør bare dine ting værre ( jeg ved hvad jeg snakker om har selv været det igennem) 

Ellers skal du gå ind på LMS . www.spiseforstyrrelser.dk og chatte med en eller ringe til dem Mandag-Torsdag 18-20. og ved godt hvor svært det er at snakke om nogen ting der gør ondt men hvis du ikke snakker om det. så for du det aldrig bedre. men prøv og tag det næste skridt. ja jeg ved godt det er svært. men jeg ved at du kan .

Kram Felicia.

603

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program