Gider ikke mere..

forumspørgsmål

Gider ikke mere..

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 10 år 1 måned siden

Hej!

Jeg er en pige på 14 år der virkelig har nogle problemer. Jeg bor på ungdomsinstitution fordi jeg ikke gik i skole et stykke tid. Jeg har efterhånden boet her et halvt år, men jeg har ikke lært nogen af de unge at kende, så jeg føler ikke rigtigt at jeg kommer videre.

Jeg bor sammen med unge på 16 til 18 år, og det gør det ikke ligefrem bedre. De snakker altid om fester, alkohol og alt sådan noget jeg ikke engang har prøvet endnu.

Jeg ville egentlig gerne flytte hjem og gå på min gamle skole, men det er umuligt når min mor er psykisk syg og er på hospitalet, og min far er død.

Jeg tænker meget tit på at begå selvmord, men når jeg prøver bliver det bare alt for svært. Der er heller ingen der ved at jeg tænker på det.

Jeg vil blive glad hvis nogen havde forslag til hvad jeg skulle gøre ;)

Kram, anonym

Kommentarer

Det lyder til at du har det rigtig svært. Har du snakket med nogen af de voksne, der hvor du bor, om hvordan du har det med de andre unge? Det kan være at de har nogle forslag, til hvordan du kommer til at snakke lidt mere med dem eller hvordan du kommer til at snakke med nogle fra din skole. Måske kunne du gå til et eller andet i fritiden, sammen med en af dem du bor sammen med. Du kan prøve at finde ud af om der er noget du har lyst til og så høre om der er nogen der vil være med til det. Det kan være alt muligt: Sport, kor, dans, madlavning, syning, kinesisk, ridning...

Du må ikke begå selvmord eller forsøge på det. Det løser ikke dine problemer. Lige nu ser det rigtig svært ud og det kan være svært at tro på, at det bliver bedre. Dine problemer løser sig ikke lige fra den ene dag til den anden, men jeg er sikker på at du med tiden får et liv som du vil føle er meningsfyldt og du vil komme til at opleve en masse gode ting. Det er bare svært at se nu, fordi dine problemer er så store, at du ikke kan se hen over dem.

Har du snakket med en voksen på chatrådgivningen herinde? Ellers synes jeg, at du skal prøve det.

Mange hilsner og tanker

Gråspurv

210

Hej Anonym

Det er en rigtig svær situation du står i. At du er tvunget til at bo på en institution fordi din mor er syg og din far er død må være rigtig hårdt, og jeg kan godt forstå hvis du nogle gange kan have lyst til at give op. 

Men jeg er tror på at der er en bedre udvej end at begå selvmord. Når livet bliver svært at overskue, er det min erfaring at det eneste der virkelig hjælper er at tale med nogen om det der er svært. 

Jeg tror det vil være godt for dig at snakke med de voksne der hvor du bor, om dine tanker. Om at du har det rigtig svært lige nu, og at du har selvmordstanker. Hvis de voksne ved hvad du tænker på, kan de bedre hjælpe dig. 

Det kan være rigtig svært at skulle snakke med nogen om, men jeg tror på at det hjælper, og jeg synes du skal give det en chance. 
Du kan også kigge forbi chatten og snakke med en voksen rådgiver. Her kan du måske få nogle råd til hvordan du får fortalt om dine tanker. Chatten har åbent mandag-torsdag kl. 15-19.

DeBedsteHilsner

NielsChristian   

199

jeg er også en pige på 14 år og jeg har det også lidt svært.

jeg bor der hjemme og jeg er begyndt at pjække rigtig meget, jeg orker bare ikke at tage i skole og jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre.

jeg har 4 gode venner i skolen så det er ikke fordi jeg ikke har nogen i skolen, det er bare så nederen alligevel at være derover og kedeligt, men jeg prøver virkelig at tage mig sammen, men jeg er altid bare såå træt om morgenen selv når jeg går tidligt i seng for at være frisk næste morgen, men det hjælper ikke.

Når jeg pjækker og er der hjemme ser jeg tit nogle serier som The Vampire Diaries, O.C, Gossip girl så går tiden hurtig og jeg hygger mig faktisk, men når jeg så kommer i skole næste dag spørger de altid om jeg nu har pjækket og jeg kommer med dårlige undskyldniger, hvilket gør at jeg endnu mindre har lyst til at tage i skole.

jeg har bare brug for et godt råd til hvad jeg kan gøre for at kunne tage mig sammen til at holde op med at pjække mere.

225

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program