Burde jeg sige det?

forumspørgsmål

Burde jeg sige det?

forumspørgsmål af
Maria
13 år
Oprettet 5 år 5 måneder siden

Hej, jeg er en pige på snart 14 og jeg har en ven på 14 som jeg går i klasse med. Jeg har været igennem en masse og har bl.a selvskadet (ikke længere) men er stadig sygt depri. Ham min ven sender ofte virkelig triste/deprimerende beskeder til mig og indtil videre har jeg bare ignoreret det og sagt at han ikke skal snakke med mig om det for jeg nok ikke kan muntre ham op omkring livet selvom han nok er den eneste der vil være venner med mig. Men nu er han begyndt at skrive ting som at han kun vil dø og sende billeder af ham med en stor køkkenkniv og hans sår. Det er super grænseoverskridene og jeg ved ikke om jeg burde snakke med en lærer for jeg ved at han ville bliver VIRKELIG sur på mig og han er nok det tætteste på en ven jeg har men hvis ikke jeg siger noget er jeg bange for at han faktisk skader sig selv seriøst og jeg kunne have stoppet det. Er bange for at læreren også tager det op med mine forældre om at han selvskader og mine forældre siger “hvor er det godt af dig” og alt det der. Det magter jeg bare ikke. Det er aå træt at tale om selvskade med mine forældre for jeg har været igennem det og nu vil jeg bare videre. Hvad ville i gøre i min situation?

(Undskyld for at brevet blev så lang)

Kommentarer

Jeg synes ikke du skal fortælle det til NOGEN! Han fortæller dig det jo nok pga. Han stoler på dig, og mangler nogen at tale med det om. Hvis jeg var sig vil jeg nok bare være ærlig og sige til ham 'hey, jeg ved godt at du sikkert går igennem en svær tid lige nu, men må jeg være ærlig, har jeg selv været ude for det samme. Jeg vil bare helst ikke tilbage til de minder, og det sker bare hver gang jeg modtager se her billeder af dig. Og er slet ikke ude på at sårer dig, men det bedste du kan gøre lige nu er at tale med dine forældre eller en anden voksen du har tillid til, for jeg er ikke sikker på at jeg kan hjælpe dig. Men jeg vil meget gerne hjælper dig, med at finde hjælp et sted, så du ikke går og har det dårligt, for det skal man slet ikke gå rundt med alene. Tro mog har været i samme rolle som dig, og det hjalp!!" Eller noget i den stil. Men jeg kender ham jo ikke så jeg ved jo ikke hvordan han vil tage det. Men på den måde viser du ham tillid og tro TIL at Han kan stole på dig! Bliver han ved kan du tage en snak med læren.

403

Tak for svaret. Jeg har talt med ham mange gange og han siger at han ikke har tænkt sig at stoppe og han bare ser frem til at dø. Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre for han stopper ikke, jeg kan ikke overtale ham. Men hvis jeg var i hans situation ville det være game over hvis nogen sladrede så forstår ham godt. Men vil ikke have det dårligt hvis han gør et eller andet dumt.

316

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program