Efterskole.

forumspørgsmål

Efterskole.

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 11 år 5 måneder siden

Er glad over jeg har fuldført, et efterskole ophold, 8 klasse, Også at vi cyklet fyn rundt med kun 8 klasse. Men er også glad for det er slut, Men jeg kommer til at savne dem jeg har gået sammen med, et helt år. Det gør mig på en måde ked af det at vi aldrig skal der ud mere,altså på skolen når det har været mit hjem i et helt år.

Men glæder mig til at starte på en ny efterskole i Jylland i sted for på fyn, Men er bare bange, på en måde, for at starte på ny igen. Fordi jeg er meget genert, & en meget stille pige. Hvordan kan man komme over det ?

Knus Felicia.

Kommentarer

Jeg er også stille og genert, så jeg kan godt sætte mig ind i hvordan du har det. Måske kan det hjælpe at tænke på at ALLE er nervøse når de starter på efterskole OGSÅ dem der snakker meget og virker cool.

Jeg ved ikke hvordan man kommer over generthed. Jeg tror at det er noget der sker med tiden, når man får mere erfaring med at snakke med andre og finder ud af at det ikke er så farligt. Nogle gange når man står overfor noget svært som man er bange for kan man prøve at tænke "Hvad er det, jeg er bange for?" eller "Hvad er det værste, der kan ske?". Når man så har gjort klart for sig selv hvad man frygter mest kan man stillen sig selv spørgsmålet: "Hvor realistisk er det at det sker?"

Du kan også give dig selv nogle små udfordringer med nogle af de ting du synes er svært. Efterhånden som du prøver det flere gange og finder ud af at det ikke er så farligt vil du blive mindre bange/nervøs for det. Jeg ville gerne blive bedre til at sige noget i timerne i skolen så da jeg startede i 8. klasse besluttede jeg mig for at række hånden op mindst én gang hver dag. I starten var det små ting jeg sagde som fx et resultat i matematik eller hvis vi blev spurgt om hvad et ord hed på engelsk. Jeg vovede mig ikke ud i lange sætninger og forklaringer. I starten var det rigtig svært og jeg fik det næsten fysisk dårligt af det, men stille og roligt blev det lettere og lettere. Jeg gav mig selv nye udfordringer: At række hånden opo 2 gange hver dag...At række hånden op hver time...Efterhånden fandt jeg ud af, at det ikke var så farligt. Måske kan du finde nogle tilsvarende udfordringer og langsomt trappe dem op efterhånden som du føler dig mere sikker.

Jeg håber at du nyder sommeren og at du også glæder dig til dit efterskoleophold.

Mange hilsner

Gråspurv

219

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program