Tynde Barbie-agtige modeller: hot eller not?

forumspørgsmål

Tynde Barbie-agtige modeller: hot eller not?

forumspørgsmål af
Mia - vejleder i Badeværelset
Oprettet 9 år 11 måneder siden

Jeg har tidligere skrevet en artikel om hvor høj Barbie ville være i virkeligheden, hvis hendes mål skulle overføres til menneskestørrelse - 290 centimeter høj! :-) (Du kan se artiklen her: http://www.cyberhus.dk/node/3413)

I forbindelse med hendes netop overståede 50 års fødselsdag, og i den forbindelse en hel del modeshows med tynde Barbie-lignende modeller, kom jeg så til at tænke på hvad din holdning er til sådanne tynde modeller?

Synes du de er flotte? Synes du det er forkert at modeller skal være så tynde? Eller hvad mener du om sådanne modeller?

Kommentarer

Barbiedukkens proportioner svarer ikke til levende mennesker. Når jeg tænker tilbage på hvad jeg har leget med af dukker og bamser, da jeg var lille, så er der mange af dem der ikke minder om rigtige mennesker og dyr. Jeg kan ikke se problemet i det. Jeg tror ikke, at det er dukkernes skyld, at mange piger er utilfredse med deres kroppe. Men jeg synes, at det er en sjov idé at vise en barbidukke i 'menneskestørrelse'. Hvis jeg var kunstneren og ville have gjort opmærksom på forskellen på proportionerne mellem Barbiedukken og levende mennesker, ville jeg have lavet en række dukker på 30 cm (eller hvor høj Barbie nu er) med 'naturlige' propertioner men med forskellig BMI fx BMI 18,5 / 20 / 25 / 30 så kunne man sammenligne på et mere reelt grundlag og se hvor fordrejede dukkens propertioner er.

Det at modeller er tynde er nok et større problem. Jeg ville ønske at der var modeller der så sunde og naturlige ud. Modeller viser os modetøj og andre ting som vi skal få lyst til at købe. De skaber en illusion om hvordan vi får det perfekte liv og det kan ikke undgå at påvirke os når alle de mennesker der fremstilles som idealmennesker er ekstremt tynde. Jeg tror dog ikke at modellerne er årsag til spiseforstyrrelser, som nogen mener. Jeg tror at det er meget mere komplekse forhold der spiller ind når nogen får en psykisk sygdom. Men det ville glæde mig at se nogle modeller med forskellige størrelser.

Smil fra Nanna Nørd

 

335

Hej

 

Jeg har heldigvis aldrig haft en barbie dukke! Dukker syntes jeg bare er det mest uhyggelige i verden.

 

Mht. de modeller, så er der også mange kvinder som er naturlig tynde og det kan de jo ikke gøre så meget ved. Der er også ved at komme modeller til der er plus size men det tager jo lidt tid at få vendt bøtten som man siger :) Jeg syntes da der skal være plads til dem alle sammen (dem under 173, dem der plus size og dem der er naturlig tynde) sådan at de kan repræsentere så mange af os ude i den "virkelige" verden. :)

Hilsen Red Queen :)

359

Haij:)

  - ja den der real life barbie dukke er da for sej:o? men sys det er forkert at barbie skal være som et menneske, og alle de ting der er i dukkens 'liv' er jo som et normalt liv børn forestiller sig at leve? sys derfor det er MEGET?! forkert at dukkerne bliver lavet så uvirklige, ang. krops udseende..
  forstår ikke at modeller skal være så super tynde, og at de dårligt må spise noget usundt, for det er jo de færreste piger i verden som er så tynde ?sys bestemt at der skal være nogle plus size modeller som laver modeshows, eller nogle unge piger, som bare er ganske normale?:)

  - kæmper godt nok selv med en spiseforstyrrelse, foresaget af psykiske problemer gennem hele barndommen, men sys det er synd at dem der har 'magten' skal hjernevaske verden til at tro at hvis du ik er tynd så er du bare ubrugelig og ska ik vises frem.. WRONG!!! alle er lige meget værd, uanset om de så er store eller små piger!!

378

Som man siger: der skal være noget at tage fat i, så tynde piger er ikke altid de hotteste..

Det er kun en et kompliment hvis en fyr eller pige har forsøgt at gøre noget ud af sig selv for at tage sig bedst ud for sin udkårne, som at forsøge at holde sig fit, men overdrivelse er heller ikke smart...

Til dem der sulter sig for at blive tyndere: Det er en rigtig skidt metode.. Vil du gerne tabe dig hurtigt så løb en eller flere gange om ugen. Det er en rigtig god motionsform, da din krop bliver flot tunet fordi du bruger alle muskler i kroppen. Fedtet bliver byttet ud med muskler så du bliver fast, men ikke tynd på den grimme måde, og så er det i tilgift sundt og man bliver frisk og glad af det. For at tabe sig er det dog vigtigt at man løber et vist tidsrum af gangen. Fedtforbrændingen sættes først rigtig i gang når kroppen har været i gang i ca 20 min. DERFOR er det optimale for et vægttab faktisk ikke spurt, men roligt løb i ca en halv time af gangen. Samtidig skal man se på kostens sammensætning så man ikke spiser for meget, så løbet ikke nytter noget.

Accepter hvordan du ser ud. Er du ikke tynd som modellerne, er det ikke nødvendigvis en dårlig ting. Der findes mange bøger og film om gamle modeller hvor de fortæller hvor umennesklig en branche det er.

351

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program