Naja

forumspørgsmål

Naja

forumspørgsmål af
Naja
10 år
Oprettet 1 år 11 måneder siden

Hvor mange her inde tror på Gud & hvorfor ??

Kommentarer

Jeg tror på spaghetti monstret. Det er den eneste rigtige religion, tag med mig og join mig på eventyret hvor vi ville bede til spaghetti monstret hver eneste dag!

202

jeg gør det

171

XD

198

Seriøst hvor i barnlig svar eller drop det der

195

Det lyder måske som fis. Men spaghetti monster er faktisk en rigtig og anerkendt religion i nogle lande. https://www.dr.dk/nyheder/indland/det-flyvende-spaghetti-monsters-kirke-...

196

Det er mindst lige så barnligt og langt ude som hvilken som helst anden religion

202

Hvorfor er religion barnligt? Du kan vel også kalde big bang og evolution for "religion" da det ikke er bevist?

206

Big bang er tydeligt bevist. Kosmisk stråling og rødforskydning viser at universet udvider sig fortsat, hvilket faktum desuden må formodes at følge ud fra at massen i universet udgør en positiv mængde tryk. Du har måske hørt at big bang siger at universet har udvidet sig fra en singularitet i begyndelsen af universet, men dette er principielt blot en populær fortolkning (af visse årsager relaterende til a priori sandsynlighed), men ikke en egentlig del af big bang teorien.

Evolutionsteorien er endnu stærkere bevist. For det første betyder dets implikationer for phylogenetik at hvis bare et enkelt fossil eller en enkelt afkalkning var malplaceret ville evolution være falsifiseret, men dette er ikke sket. Desuden kan vi estimere specifikationskompleksiteten af menneskets genom, hvilket er højt nok til at specificere hele vor konstruktion. Det hele ligger altså i generne, og vi ved at der forekommer mutationer i disse. Desuden er forudsigelserne for målorientering ekstremt præcise.

Jeg vil derudover påpege at selv hvis evolution og big bang var barnligt ville det ikke gøre religion mindre barnligt, da disse ikke er dikotomiske eller blot disjunkte, og at den heuristik at informere sin mening ud fra eksperters konsensus er højest effektiv i det generelle tilfælde og idet den demonstrerer en form for intellektuel ydmyghed og modenhed er den meget langt fra at være barnlig.

131

Jeg tror på gud fordi:

1. Kompleksiteten på vores planet peger på en bevidst Designer, der ikke kun skabte vores univers, men opretholder det i dag. Jorden ligger den rigtige afstand fra solen. Overvej temperaturen gynger vi støder på, omtrent -30 grader til +120 grader. Hvis Jorden var længere væk fra solen, ville vi alle fryse. Enhver tættere og vi ville brænde op. Selv en brøkdel af variation i jordens position til solen ville gøre livet på jorden umuligt. Jorden forbliver denne perfekte afstand fra solen, mens den roterer rundt om solen med en hastighed på næsten 67.000 mph. Det roterer også på sin akse, så hele jordens overflade bliver korrekt opvarmet og afkølet hver dag.

Og vores måne er den perfekte størrelse og afstand fra Jorden for dens tyngdekraftstræk. Månen skaber vigtige hav tidevand og bevægelse, så havvand stagnerer ikke, og alligevel er vores massive oceaner forhindret i at spole over kontinenterne.

2. Universet opererer ved ensartede naturlove. Hvorfor gør det

Meget af livet kan virke usikkert, men se på, hvad vi kan regne med dag efter dag: Graviteten forbliver konsekvent, en varm kop kaffe, der er tilbage på en tæller, bliver kold, jorden roterer i de samme 24 timer og lysets hastighed ændrer sig ikke - på jorden eller i galakser langt fra os.

Har Gud udformet universets love - Foto af matematiske ligninger på tavle for at illustrere den matematiske konsistens af naturlige love. Hvordan er det at vi kan identificere naturlove, som aldrig ændrer sig? Hvorfor er universet så velordnet, så pålideligt?

"De største forskere er blevet ramt af, hvor mærkeligt det er. Der er ingen logisk nødvendighed for et univers, der adlyder regler, endsige en, der overholder matematikens regler. Denne forbløffelse stammer fra den erkendelse, at universet ikke behøver opfører sig på denne måde. Det er nemt at forestille sig et univers, hvor forholdene ændrer sig uforudsigeligt fra øjeblikkelig til øjeblikkeligt, eller endog et univers, hvor ting poper ind og ud af eksistensen.

Richard Feynman, en nobelprisvinder for kvantelektrodynamik, sagde: "Hvorfor naturen er matematisk er et mysterium ... At der er regler overhovedet, er et slags mirakel."

3. DNA-koden informerer, programmerer en celle adfærd.

Bevis for Gud er ægte - Foto viser en væg af computerens binære kode af nuller og dem til at illustrere, at DNA er som et computerprogram. Enhver instruktion, al undervisning, kommer al træning med hensigt. Nogen der skriver en instruktionsbog gør det med formål. Vidste du, at der i hver celle i vores kroppe findes en meget detaljeret instruktionskode, ligesom et miniature computerprogram? Som du måske ved, består et computerprogram af sådanne og nuller, som denne: 110010101011000. Den måde, hvorpå de er arrangeret, fortæller computerprogrammet, hvad de skal gøre. DNA-koden i hver af vores celler er meget ens. Det består af fire kemikalier, som forskere forkortes som A, T, G og C. Disse er arrangeret i den menneskelige celle som denne: CGTGTGACTCGCTCCTGAT og så videre. Der er tre milliarder af disse bogstaver i hver menneskelig celle !!

Nå, ligesom du kan programmere din telefon til at bippe af specifikke grunde, instruerer DNA cellen. DNA er et program med tre milliarder bogstaver, der fortæller cellen at handle på en bestemt måde. Det er en komplet instruktionsmanual.13

Bevislig Gud eksisterer - Foto af closeup DNA-bogstaver af CGTA med en forstørrelsessløjfe for at illustrere de ordnede 3 milliarder kemikalier af DNA inden for hver menneskelig celle. Hvorfor er dette så fantastisk? Man må spørge .... hvordan kom dette informationsprogram i hver menneskelige celle? Disse er ikke kun kemikalier. Disse er kemikalier, der instruerer, at kode på en meget detaljeret måde præcis, hvordan personens krop skal udvikle sig.

Naturlige, biologiske årsager mangler helt som en forklaring, når programmeret information er involveret. Du kan ikke finde instruktioner, præcise oplysninger som denne, uden nogen med vilje at opbygge det.

203

1. Kompleksiteten er emergent, ikke ontologisk fundamental, og kan således reduceres til simplere love, som man må forvente det a priori. Ærligt talt er Thomas Aquinas' argument bedre end det du kommer med på dette punkt. Videre, eftersom den egentlige specifikationskompleksitet er lav, virker design i den insinuerede forstand meget usandsynligt når man betragter den forholdsvis ringe mulighed for variation som den simple specifikation medfører.

I kraft af at disse simplere love har givet anledning til selv-replikerende organismer og dermed evolution gennem naturlig selektion er det ikke bemærkelsesværdigt at vi virker skræddersyet til miljøet vi bor i. En observation er evidens for en proposition i det omfang observationen er mere sandsynlig given denne proposition end ellers. Evolutionsteorien forudsiger jo netop at optimeringen sker på niveau af enkelte alleler frem for hele økosystemer - modsat med kreation, så dette er altså evidens mod intelligent design.

2. Det må forventes a priori at vi vil befinde os i et univers med ensartede naturlove da dette medfører lavere specifikationskompleksitet. Se Solomonoff's lov om universel induktiv inferens.

Feynman citatet er ikke et af hans bedre - den konceptuelle verden er separeret fra den reelle. Universet er ikke matematisk, det kan blot beskrives med matematik da matematik specifikt er konstrueret til at kunne beskrive ting og ikke føre til selvmodsigelser. Det er en egenskab ved matematik som koncept og ikke ved universet.

3. DNA er ikke som et computerprograms sourcekode. DNA påvirker med simple kausale interaktioner hvordan proteiner kæder aminosyrer sammen. Et programmeringssprog er designet til at organisere et program i konceptuelle enheder der er håndterbare for den menneskelige intelligens og det er denne specifikke målorientering der viser vores hånd. DNA involverer ikke en compiler der omskriver et high-level programmeringssprogs struktur til maskinekode. Når vi taler om binær kode bliver det behandlet gennem formel logik som vi har implementeret. Vores design ligger i denne implementering og opsætningen af denne og i indsættelsen af data, men det tilsvarende biologiske information er allerede forventet af evolutionens målorientering, som også er bedre til at forklare dets spidsfindigheder, herunder hvorfor et økosystem virker orienteret i mange modstridende retninger - en organisme der er målorienteret mod at spise planter; en anden der er målorienteret mod at spise sådanne organismer; en gazelle der er målorienteret mod at løbe hurtigt væk fra sådanne; en leopard der er målorienteret mod at indhente dem alligevel; en virus der er målorienteret mod at dræne leopardens resourcer; et immunforsvar der er målorienteret mod at forsvare leopardens helbred; FIV der er målorienteret mod at hindre dette immunsystem. Dette giver alt sammen mening hvis man ikke betragter systemet som designet i sin helhed men i stedet betragter hvilke alleler der bidrager til deres egen udbreden i et givent miljø.

Der kræves intet mere end at leve i en markedsøkonomi til at indse at optimeringssystemer naturligt fører til optimeringer. I naturen er det tilsvarende biologisk evolution; vi har altså forklaringen.

138

Mine forældre er døde og jeg føle ingen forstod mig men når jeg gik i kirke har mentor bor opholdsted med indkørning til plejfamilie men når vi sad i kirken lulkke øjne så kunne jeg høre en stemme og kan stadig der fortæller mig at det oksy jeg ked af det og det okay jeg syntes alle er dumme men mor og far kun vil være stolte af mig og se jeg klare mig godt jeg tror på Gud men om det en person ved jeg ike ved bare der en stemme

164

Hej Naja, du skal ikke tage dig af den heftige debat, der pludselig kom frem eftersom nogle ikke har en situationsfornemmelse :-)

Du er virkelig sej! at selvom du har været udsat for noget så tragisk, at du så stadig holder fast i din tro!
Jeg er ked af at høre hvad der er sket med dine forældre, og jeg kan sket ikke forstille mig hvordan du må ha' det... men du skal bare vide at Gud lever (på trods af de informerede skeptikkere), og han elsker dig! og som du nu så fint fortæller at Gud har fortalt dig, så er det okay at være ked af det, men bare rolig, du kommer til at se dem igen :-)

Og nu til det spørgsmål du stilede:
Jeg er kristen og tror på Gud og har altid gjort det. Hvis ikke jeg havde min Gud at sætte min lid til, så ville jeg aldrig ha' klaret hverdag efter hverdag. Jeg har selv haft mange oplevelser hvor Gud har talt til mig eller mindet mig om ting eller noget helt andet! hvis du vil hører mere, eller har nogle spørgsmål, så vil jeg med glæde svare! Jeg har nu 19 års erfaring med Gud på min side, gennem tykt og tyndt, gennem sygdom og lorte dage.

Gud lever og elsker dig.

159

Tak for de søde ord til jer det forstår mig til i andre gider ikke læse det for ingen skal gi mig et dågli humør

125

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program