Jeg er såååå bange

forumspørgsmål

Jeg er såååå bange

forumspørgsmål af
En nervøs pige
14 år
Oprettet 1 år 11 måneder siden

Hej. Jeg skal starte i en ny klasse efter vinterferien og jeg er SÅ nervøs. Den klasse jeg starter i er de andre også lige et år ældre end mig. Jeg blev mobbet/bagtalt/holdt uden for i min gamle klasse og har stort set ikke nogen venner fordi jeg ikke var en del af fællesskabet. Grunden til jeg blev mobbet er nok at jeg er meget anderledes og ikke er bange for at sige min mening. Jeg er bange for at jeg bliver mobbet i min nye klasse eller at jeg bare selv trækker mig væk for at virke ”hård”/“ligeglad” eller whatever. I situationer hvor folk har sagt direkte til mig jeg ikke var noget værd (fx) har har jeg altid haft sådan en “hvis du ikke kan lide mig er det dit problem”-attitude men det betyder ikke at jeg ikke føler mig ensom og alene når ingen forsvare mig og er ligeglade.

Jeg kan slet ikke slappe af fordi jeg er så nervøs. Hvad kan jeg gøre for ikke at være nervøs og hvordan skal man være når man kommer ind i en ny klasse? Har ikke ligefrem prøvet det før.

~ en nervøs pige

Kommentarer

Hej nervøse pige :-)

Det lyder som om din gamle klasse ikke har været særligt søde ved dig! Jeg er ked af at høre, at du er blevet mobbet og holdt udenfor - det er virkelig ødelæggende og enormt hårdt at gå igennem.

Jeg kan virkelig godt forstå, at du nu er nervøs for at skulle starte i den nye klasse - det tror jeg alle ville være i din situation. Man er jo bange for at falde tilbage i de samme mønstre, hvor man er udenfor og bliver mobbet.

Jeg tror det vil være bedst for dig, hvis du sænker paraderne lidt og ikke har en alt for kold attitude - så kommer du nemt til at skubbe dine nye klassekammerater væk. Hvis du kan, så prøv at gå hen til folk og snak med dem, så du virker interesseret i dine nye klassekammerater og virker som en der gerne vil ind og være en del af fællesskabet. Det er kan dog være lettere sagt end gjort, hvis man er den generte type - men det virker ikke som om du er genert, da du skriver at du ikke er bange for at sige din mening :-) Så prøv om du kan bruge det mod til at gå ind i klassen med åbent sind og prøve at få en god kontakt.

Kender du nogen i dine nye klasse? Måske kan du finde dem på Facebook eller lign. og skrive lidt med dem? Hvis du allerede har haft noget kontakt derigennem, så bliver det måske nemmere for dig, når du så møder dem face-to-face? Så "kender" du ligesom allerede nogen :-)

Det kan være svært at tackle sin nervøsitet. Når det er slemt, så prøv at lægge en hånd på din mave og træk vejret dybt og langsomt og fokuser på hvordan din hånd bevæger sig op og ned når du trækker vejret. Fortsæt et par minutter.

Måske kan du prøve nogle YouTube videoer, der har fokus på at hjælpe folk der er ramt af angst? Prøv fx at søge på "asmr anxiety relief".

Jeg håber virkelig du får en god start i din nye klasse, finder nogle søde venner og bliver en glad pige i stedet for en nervøs pige :-)

47

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program