Hvorfor lever vi

forumspørgsmål

Hvorfor lever vi

forumspørgsmål af
Katrine
17 år
Oprettet 3 år 3 måneder siden

Hej jeg har tænkt rigtig længe på hvorfor vi mennesker overhovedet lever. 

Vi gør det samme hver dag først skole/uddannelse eller arbejde så kommer man hjem måske har man en fritids aktivitet man kan gå til og så hjem i seng og vi gør det samme hver dag og vi går med frygten om at vi kan dø hver dag.

Så hvorfor lever vi overhovedet, lever vi kun for at dø?!

Det skal lige siges jeg fejler en masse synes jeg selv jeg føler også jeg har en mørk side men hvis jeg slipper den fri ryger jeg sku sikkert bare i fængsel og jeg har rigtig mange tanker i hovedet og kan ikke lide mig selv og kan for det meste ikke med andre mennesker synes alle er nogen fjolser. Men samtidig vil jeg også gerne kunne føle kærlighed og tryghed hos en jeg holder af men i guess thats nit gonna happen 😔

Er der nogen der kan hjælpe mig lidt 

Kommentarer

Sådan helt biologisk set, er formålet med livet vel at overleve længe nok til at sætte noget afkom i verdenen, så vores art kan leve videre. Det er sådan basal evolution.

Men hvad er den filosofiske mening med livet? Det er jo kun sådan noget som os mennesker tænker på. Jeg kan godt følge din undren over hvad formålet er med et hamsterhjul, hvor vi bare gør det samme igen og igen, fordi samfundet diktere at man både skal gå i skole, få en uddannelse, og tjene nogen penge igennem et arbejde. Men dét er i sig selv slet ikke meningen med livet. Det er bare meningen med samfundet, for at vi kan få en velfungerende økonomi.
Men meningen med livet, ifølge sådan nogen overtænkende og fintfølende væsner som os, er nok først og fremmest at finde "gnisten" i den. At finde den der varme og gode følelse i sig selv, hvor græsset bare dufter bedre, og selv en gråvejrsdag kan være smuk. Det er følelsen, ikke indholdet, i livet. 

Så er der selvfølgelig situationer hvor man bare ikke er i stand til at se noget som helst smukt. Det er typisk hvad en depression gør ved en. Den lægger et gråt slør over hele tilværelsen. Man kan måske fristes til at sige, at en depressiv tilstand er det stik modsatte af meningen med livet, men det er jo bare ikke rigtig noget man sådan lige slukker for. Men det betyder ikke at der ikke ligger en flottere verden bag det slør. Og i sådan en situation er meningen med ens personlige lig nok i virkeligheden at få bugt med den satans depression, og finde roden til den.

Jeg håber du finder nogen du kan snakke med i din omgangskreds som kan hjælpe dig med til at få det bedre. Ingen er tjent med følelsen af at hade sig selv, og selvfølgelig fortjener du kærlighed og omsorg som alle andre mennesker her i verdenen. Kærligheden kan føles ekstra fjern, når man har det rigtig svært, men den findes stadig! Og er i høj grad vigtig, i en situation som din. Ræk ud til dine nærmeste og håb på det bedste. Du mister i hvert fald ikke noget på det, men du opnår intet nyt ved at gøre ingenting.

72

Hej.

Altså jeg tror på Gud og Jesus og jeg har læst hele Bibelen. Der står at Gud sender os hver og en her til jorden fordi vi har en opgave vi skal løse og vi for tildelt hver især en helt speciel evne som man skal udnytte, og ja det kan godt være man ikke finder ud af om man har løst opgaven man har fået af ham eller fundet sin evne inden man flyver til himlen.

Men Gud ved når man har udført den opgave og ved hvornår det er på tide at flyve til himlen, og det kan godt man selv synes det er for tidligt nogle gange men sådan er det.

Jeg ved godt at der sikkert er mange som nok kommer til at læse det her nok vil synes er noget mærkeligt noget eller noget pjat og ikke tro på det.

Men det gør jeg altså.

Håber det jeg har skrevet kan hjælpe dig Katrine.

67

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program