Træt hele tiden!

brevkassespørgsmål

Træt hele tiden!

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 5 år 3 dage siden

Jeg er så træt at jeg kunne sove hele tiden. Tit ligger jeg bare med lukkede øjne midt på dagen og jeg er også helt vildt træt når jeg er i skole. Hvad kan det skyldes og hvordan kan jeg afhjælpe det?

Svar: 

Hej med dig

Det lyder ikke rart, og jeg kan godt forstå du gerne vil gøre noget ved det. Jeg vil forsøge at komme med forskellige grunde, som måske kan give dig svaret på, hvorfor du er så træt. 

Først vil jeg sige, at det ikke altid er muligt at give en specifik årsag til træthed. Der kan være mange grunde, men de nævnte nedenfor er nogle af de hyppigste.

1.Den væsentlige grund er, at du måske ikke får nok søvn. Det er ret normalt i puberteten, at man har brug for ekstra meget søvn, fordi kroppen udvikler sig både fysisk og psykisk. Det er også sværere at koncentrere sig i hverdagen, hvis man ikke får nok søvn. Så hvis du har tendens til at gå sent i seng, vil det sandsynligvis hjælpe, hvis du går tidligt i seng. Samtidig er det også vigtigt du ikke får for meget søvn. Ligesom for lidt søvn, kan for meget søvn også resultere i, at man er træt. Det anbefalede antal sovetimer er 8-10 timer. 

2.Hvis der sker mange nye ting i dit liv, tænker du måske så meget på det, at du har svært ved at sove. Hvis ens hoved er fyldt med tanker og bekymringer, kan det forstyrre ens nattesøvn. Hvis du går og bekymrer dig om noget, vil jeg råde dig til at snakke med en du føler dig tryg ved. Det kan være en veninde eller måske dine forældre. 

3. En anden grund kan være, hvis du ikke lever sundt, forstået som at du ikke dyrker motion eller spiser sundt. Hvis du sørger for at spise varieret og dyrke regelmæssig motion, vil det sandsynligvis også hjælpe dig gøre dig mere frisk.

Hvis du ikke kan få en eller flere af disse grunde til at passe, kan du prøve at snakke med dine forældre om det. Måske kan I sammen finde en måde, at løse din træthed på. 

Jeg håber svaret kunne hjælpe dig lidt på vej. Ellers er du altid velkommen til at skrive ind igen. 

Med venlig hilsen 

Julie

Julies billede
Julie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program