Spørgsmål

brevkassespørgsmål

Spørgsmål

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 6 år 6 måneder siden

Hej cyberhus øhhhm der er den her pige i min klasse som jeg er helt vildt forelsket i jeg vil vide gerne vide om hun kan lide mig vi griner af de samme ting hele tiden og jeg tænker bare hele tiden på hende dag og nat vil bare så gerne lære hende bedre at kende men det bliver svært fordi jeg er vildt genret har ikke engang hendes nr men kan ikke tage mig sammen til at spøre hende please hjelp mig kunne tænke mig et svar fra en ung 

Svar: 

Hej med dig.

Jeg vil starte med at fortælle dig, at der kun er voksne rådgivere i Cyberhus' brevkasse. Hvis du kunne tænke dig at høre andre unge, hvad de tænker, vil jeg foreslå dig at skrive ind i debatten her på siden, hvor du kan få andres mening om dit problem.

Hvor er det bare skønt, at du er vildt forelsket. Forelskelse er sådan en dejlig følelse, som giver en helt speciel fornemmelse i kroppen. Forelskelse kan dog også gøre en utrolig forvirret og være svær at forholde sig til, fordi man sjældent ved, om ens følelser er gengældte, og fordi det kan være svært at vide, hvad man skal stille op med sin forelskelse.

Jeg kan rigtig godt forstå, du gerne vil lære pigen bedre at kende. Jeg kan på den anden side også godt forstå, du bliver genert, når du står over for hende. Sådan har mange det nemlig. Når man skal sige noget til en, man godt kan lide, kan man nemt blive meget usikker, fordi man så gerne vil sige det rigtige og ikke virke dum. Tit handler det om, at man skal have taget det første skridt. Efter det første skridt finder man nemlig for det meste ud af, at det ikke var så slemt, som man troede, og så tør man i højere grad gøre det igen. 

Du skriver, at du ikke har hendes nummer, og det kunne måske være et rigtig fint sted at starte. Jeg kan godt forstå, det er svært at bede om det. Måske kan det hjælpe dig at forestille dig, hvordan du ville tænke, hvis nogen spurgte om dit nummer? Det kan nemlig være rigtig smigrende og gøre en rigtig glad, hvis nogen viser interesse for en. Sådan tror jeg også, pigen vil opfatte det, hvis du spørger efter hendes nummer. Hvis det er for svært for dig, kan du måske også finde hende på Facebook og skrive en besked til hende der. Du kan starte med bare at spørge, om hun har haft en god dag, hvad hun skal i weekenden eller noget helt tredje, som kan få jeres samtale igang. Hvis det viser sig, at I skriver fint sammen, kan du også foreslå, at I mødes og laver noget sammen. Det behøver ikke være noget specielt. En gåtur, en tur ned i byen, et spil eller noget andet kan være en fin begyndelse. Hvis I begynder at skrive sammen, kan det være, du bedre kan fornemme, om hun også kan lide dig.

Jeg tænker også, det kan være en idé for dig at høre dine venner, om de tror, hun kan lide dig. Hvis du har nogle venner, som kender jer begge, har de sikkert dannet sig et indtryk af, om hun også er lidt vild med dig. Du kan selvfølgelig også spørge hende direkte, men det kan være lidt svært og er måske også lidt for tidligt. Derfor tænker jeg, du skal fornemme dig frem ved at begynde at skrive til hende, smile til hende og se, hvordan hun reagerer og høre dine venner. På den måde kan du få et billede af, hvad hun mener om dig.

Jeg bliver glad for at læse, at I griner sammen. Det er en rigtig god start, at I har den samme humor, og at hun tilsyneladende godt kan lide at grine med dig. Derfor tror jeg ikke, du skal være så bange for at tage det næste skridt. Måske går hun netop og håber på, at du gør det? Jeg synes i hvert fald, det virker som om, I begge kan lide hinanden.

Jeg ønsker dig held og lykke med den søde pige.

Kh. Matilde

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program