Religion

brevkassespørgsmål

Religion

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 6 år 4 måneder siden

hej.

jeg er 16 år gammel, jeg har et spørgsmål som jeg gerne vil have besvarer, men jeg ved godt at det nok er mærkeligt.

jeg har tænkt meget over min religion, jeg er halvt dansker og halvt inder.

jeg er blevet døbt i kristendommen, mine forældre er ikke religiøse.

men jeg har tænkt meget over religion til mig selv, og jeg kunne godt tænke mig at blive muslim, men jeg ved ikke helt om at det er mærkeligt hvis jeg skifter til islam

jeg har aldrig rigitig følt at kristendommen passede til mig, men islam syntes jeg er meget spændende, jeg vil gerne give mig 100 % til religionen, men jeg tror bare at alle vil syntes at jeg er mærkelig hvis jeg gør det. Jeg har hentydet det til min familie, og de spørger hele tiden om hvorfor, jeg siger at det er fordi at jeg vil gerne tro på noget, bare ikke kristendom. 

Jeg har ikke spist svinekød, ikke drukket alkohol, eller løget i de sidste 4 måneder som muslimer ikke gør. 

Jeg har bare brug for vejledning til hvad jeg skal gøre for at blive muslim.

jeg er bange for at sige til folk direkte at jeg vil være muslim, men jeg har hentydet det til dem. 

i min fritid arbejder jeg også med muslimer, jeg tør fx ikke sige det til dem, fordi jeg ved ikke hvad de vil sige eller hvad de syntes.

det går mig meget på her for tiden med at jeg gerne vil blive muslim, men jeg er bange for at sige det direkte til folk. 

og jeg ved heller ikke hvad jeg skal svarer hvis de spørger mig om hvorfor 

Svar: 

Hej med dig

Religion er en svær størrelse at blive klog på. Hvorfor fylder religion alt for nogle og absolut ingenting for andre? Jeg tror ikke der er et enkelt svar, men jeg ved at der ikke er nogle af delene der er hverken rigtigt eller forkert. Grunden til at jeg starter med at fortælle dig det er at jeg synes det er vigtigt at fortælle dig at du ikke nødvendigvis behøver at have en bestemt grund til at du føler som du gør. Det afgørende er at religion, og i dit tilfælde Islam, føles rigtigt for dig, der hvor du er i dit liv lige nu.

For mange mennesker er religionen vigtig. Det giver dem et fast holdepunkt i livet. En bestemt måde at forstå sig selv og verden på som giver dem tryghed i hverdagen. For andre mennesker kan det være noget andet end religion...meditation, motion, musik eller noget helt fjerde.
Du siger at du gerne vil tro på noget...bare ikke kristendom. Det får mig til at tænke at du måske er et sted i dit liv lige nu hvor du har brug for et fast holdepunkt. Noget der kan give dig tryghed i din hverdag og noget der kan hjælpe dig med at forstå den verden og de sammenhænge du er en del af. Et "sted" hvor du kan føle at du hører til.
Jeg tænker sagtens det kan være religion, og jeg tænker samtidig at det måske med årene også kunne ændre sig til at blive noget helt andet end det du tænker lige nu. Men det korte af det lange er at det kun er noget du finder ud af ved at afprøve det. 

 

Hvis du synes Islam er spændende og gerne vil prøve at dykke yderligere ned i lige netop den trosretning og finde ud af hvad du skal gøre for at kunne konvertere til Islam, tænker jeg det giver god mening at kontakte en moske og få en snak med en Imam om hvad der skal til. Det kan måske være lidt svært at finde ud af lige præcis hvilken moske du skal vælge og hvordan man lige går hen og banker på døren og siger at man gerne vil være muslim. Derfor tænker jeg at det måske kunne være en idé for dig at starte med at kontakte Dansk Islamisk Center, som laver en masse aktiviteter for at fortælle om Islam i Danmark. De vil helt sikkert også kunne fortælle dig mere om hvordan du ligesom "kommer igang" Du kan læse mere om Dansk Islamisk Center her

I forhold til det med hvordan du skal fortælle din familie og dine venner om din beslutning tænker jeg at tanken om hvordan andre vil reagere nogle gange kan være meget værre end virkeligheden. Så jeg tænker du skal overveje "bare" at hoppe ud i det. Jeg tænker ikke du behøver at have en forklaring på alting. Så hvis de spørger hvorfor kan svaret sagtens være "fordi det føles rigtigt for mig". 

En anden mulighed kunne være at prøve at kontakte Dansk Islamisk Center og undersøge endnu mere om Islam inden du fortæller om dine tanker. På den måde kan du måske selv blive klogere på nogle af de spørgsmål som eksempelvis "hvorfor" som du nok tænker at andre vil stille dig. 

Det vigtigste er at du på et eller andet tidspunkt åbner op og deler dine tanker omkring det her med de mennesker du har omkring dig. Ikke fordi du nødvendigvis skal have deres accept eller tilladelse, men fordi jeg tænker at det er vigtigt at du ikke kommer til at føle dig alene med så stor og vigtig del af dig selv og dit liv. 

De Bedste Hilsner
Niels-Christian

Cyberhuss billede
Cyberhus-Teamet har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program