Mavedelle

brevkassespørgsmål

Mavedelle

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 6 år 8 måneder siden

Hej jeg vil gerne lige understrege at det her intet med spiseforstyrrelse at gør!

Men jeg er alt i alt godt tilfreds med min krop, jeg er 165 høj og vejer 55,5 kilo, jeg vil mene jeg ikke er for tynd, hellere ikke for tyk da jeg spiller håndbold og vil mene at der jo også er en del muskler,  men alligevel er der den ene lille delle på min mave der genere mig lidt. Jeg snakkede med min kæreste om det, han har sagt han gerne vil hjælpe, men hvis det nærmede sig spiseforstyrrelse står han af, han tror jeg bare kan træne den væk og har sagt jeg kan prøve at tag 10 armbøjninger hver gang jeg er på toilettet i en periode, det er jeg jo så begyndt på, men vil det hjælpe? Min kæreste tager på ferie her den 4.januar og kommer hjem den 18.januar, og jeg vil gerne prøve at se om jeg kan få den delle væk til når han kommer hjem for at se hvor stolt han bliver over mig, så har i en idé til en god træningsøvelse eller noget mad der måske også kunne hjælpe på vej? 

Svar: 

Hej med dig!

Det er meget normalt som teenager at være meget bevidst om sin krop og gå meget op i, hvordan man ser ud. Og det er også meget normalt at fokusere på de ting, man er trætte af - vi piger har ofte en tendens til altid at finde et eller andet ved os selv, vi er utilfredse med. Så det er dejligt at høre, at du alt i alt er godt tilfreds med din krop, og det synes jeg, du skal fokusere på. Tit er de ting, vi er trætte af, nemlig også kun noget vi selv ligger mærke til, og ikke noget andre ser. Men man kan godt selv være meget kritisk om sin egen krop, og synes at man har en delle for meget eller sådan noget, hvor andre slet ikke synes, der er noget. Og mon ikke også din kæreste er glad for dig og stolt af dig, selvom du selv synes, du har en lille delle på din mave?!

Du fokuserer på, at det ikke har noget med en spiseforstyrrelse at gøre og du siger, at din kæreste har sagt, at han står af, hvis det nærmer sig en spiseforstyrrelse. Det gør mig lidt bekymret, fordi jeg tænker, at grunden til du nævner det måske er, at du før er blevet mødt af folk, der tror du har en spiseforstyrrelse - og måske din kæreste også har udtrykt bekymring over det? Det kan ofte være noget andre lægger mærke til før man selv gør. Så jeg synes du skal prøve at overveje, om der måske kunne være noget om det - om du måske tænker lidt for meget på hvordan du ser ud, og hvad du spiser og hvor meget du skal træne osv.

Hvis der ikke er nogen grund til min bekymring, kunne du måske prøve at snakke med din gymnastiklærer eller din læge for at få nogle gode råd til kost og motion. Jeg ved ikke hvordan du ser ud, og kender ikke din krop og det kan være meget forskelligt fra person til person, hvordan man bedst træner, så måske din lærer eller læge kan hjælpe dig.

Jeg håber du kan bruge mit svar.

Venlig hilsen Janni

Janni har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program