??? Hvornår???

brevkassespørgsmål

??? Hvornår???

brevkassespørgsmål af
Anonym
11 år
Oprettet 10 år 23 timer siden

Hej :-) hvirnår er det at bagtale og hvornår er det bare at snakke om en anden?

Svar: 

Hej med dig

Man kan godt blive helt forvirret over de her ting og så er det godt at spørge og prøve at få svar. Det vil jeg se om jeg kan give dig.

Jeg tror at mange vil mene at bagtale er når man siger noget der ikke er særlig venligt eller sødt om andre. Altså når man siger noget om en person som ville gøre dem kede af det eller vrede. Når man bagtaler så snakker man med andre om en pige/dreng uden at de ved det og uden at de kan "forsvare" sig selv. Man kommer ofte til at bagtale nogle man ikke kan lide og fordi man måske ikke har mod til at sige det til dem ansigt til ansigt.

Det at snakke om andre er noget vi slet ikke kan undgå og det kan være alle slags ting man kan snakke om. Det kan være at man snakker om noget der skete i skolen med klassekammeraterne, om ens forældre eller nogle helt tredje personer. En god måde at finde ud af om man bagtaler er, at tænke på om man selv ville blive ked af det, hvis der var nogen der sagde det samme om en selv. 

Jeg ved at mit svar ikke er helt præcist og det er fordi det faktisk kan være lidt svært at adskille. Det handler meget om hvordan det føles i maven når man snakker, hvad man føler om det der bliver snakket om. Grænsen mellem at bagtale og bare at snakke om andre er meget fin og derfor kan det ene hurtigt blive til det andet. Det vigtigste er at følge sin mavefornemmelse og ikke sige noget der føles ubehageligt at sige.

Jeg håber du kunne bruge mine tanker. 

Venligst Marianne

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program