Gymnast

brevkassespørgsmål

Gymnast

brevkassespørgsmål af
Sofia
15 år
Oprettet 7 år 6 måneder siden

Hej Cyberhus

For 1 år siden ca, begyndte jeg at interessere mig meget for gymnastik. Dog ville jeg ikke melde mig til det, da jeg var lidt buttet og heller ikke kunne et eneste trick dengang, hvilket jeg syntes var pinligt. Så siden da, har jeg øvet mig en masse via youtube videoer. Og nu synes jeg faktisk at jeg kan mange flere og udfordrene tricks og har også tabt mig meget. 
Da jeg ikke har så mange venner, vil jeg derfor nu rigtig gerne på et gymnastik-hold hvor jeg måske kan møde nogle flere. Men forleden dag, spurgte jeg en veninde fra min klasse, som går til gymnastik, hvad de lavede. Og så svarede hun, at de simpelthen bare dansede de fleste af gangene. Og jo, selvfølgelig indeholdt de danse nogle (meget små) tricks engang imellem. Altså fx. bare at holde deres ben op i nogle sekunder. Og når man tænker på, at hun faktisk næsten har gået til det i ca. 3 år nu, så kan hun ikke andet end at stå på hænder. Og det er ikke sådan noget gymnastik jeg går efter. Jeg vil gerne have noget mere udfordrene og hvor man øver sig meget på farligere tricks. 

Så mit spørgsmål er egentlig bare, hvor man skal melde sig til, for at lave "professionel gymnastik" ?

Svar: 

Hej med dig

Fedt at du har fundet dig den her interesse. Gymnastik er en fantastisk sport, som er både sjov, og udfordrende. 

Gymnastik er en meget bred sport, som kan indeholde mange forskellige elementer. Der er den mere grundlæggende gymnastik, som det lyder som om din veninde går til. Her er der mest fokus på bevægelse og dans. Redskabsgymnastik, hvor man bruger masser af forskellige redskaber, og spring gymnastik, hvor spring er i fokus. Og så findes der en masse forskellige arter der ligner. Eksempelvis sports akrobatik, som kan være lidt en blanding af spring- og redskabsgymnastik og dans. 

Måske er det mere spring og redskabsgymnastik du er interesseret i? I så fald er det letteste du kan gøre at google eksempelvis springgymnastik og så dit bynavn. Så skulle der gerne dukke nogle muligheder op. 

Lige til sidst kunne jeg godt tænke mig lige at kommentere på det her med at du har øvet dig så du nu er klar. Jeg kan godt følge dig i at det er lidt en udfordring at skulle starte på noget nyt og føle at man slet ikke kan noget. Men husk at det jo er derfor man går til træning...for at lære og for at blive dygtigere. Ingen kan finde ud af alle øverlserne når de starter, så du behøver ikke tænke at du skal være på et bestemt niveau for at starte...det handler bare om at finde det rigtige hold. 

Mange hilsner 
Niels-Christian

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program