en god ven?

brevkassespørgsmål

en god ven?

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 11 år 11 måneder siden

hejsa alle sammen. Jeg ved godt det her ret langt, men trænger bare til at komme ud med det. Jeg ved ikke om du/i har set New Moon (2'eren af filmen Twilight).. Hvis i har så ved I især hvad jeg snakker om når jeg prøver at forklare det her, den følelse Bella får efter at Edward (hendes vampyr kæreste) er gået fra hende og hun er helt selv kender jeg alt for godt, hun føler sig virkeligt fortab, som om at hun har et stort sort hul indeni der ikke kan udfyldes, hvilket gør at hun gør en masse dumme ting så som at køre på motorcykel, springe ud fra klipper osv. (det gør jeg dog ikke, men gør så meget andet) men sådan en følelse har jeg næsten hver dag, jeg føler mig virkeligt fortabt men bare uden egentligt at kunne sætte ord på hvorfor længere, ( i mit tilfælde har det intet med ulykkelig kærlighed at gøre) Men så når hun er sammen med hendes ven Jacob, er det som om at sårene er er helet en lille smule, og hun kan egentligt godt smile sådan virkeligt oprigtigt, måske bliver hun en smule afhængig af den følelse Jacob giver hende, men stadig ved hun at det kun forbliver et venskab og hun har egentligt heller ikke lyst til at det bliver mere. Sådan har jeg det til dels med en af mine venner, vi har mødt hinanden et par gange og sådan også snakket en lille smule, men det har kun været entent når vi har set noget sport (han bor godt 100 km fra hvor jeg bor ikke fordi det er noget problem for en af mine bedste veninder bor i samme by som ham) jeg VED at det Aldrig bliver mere end til venskab i mellem os, og det synes jeg egentligt er ret fedt, (han er homoseksuel derfor kan jeg sige det med så stor en sikkerhed.) Men vi snakker bare rigtigt godt sammen, og især den sidste uge har vi skrevet sammen hver dag (eller faktisk ikke dag men nat, som så også har gjort at jeg ikke har fået vildt meget søvn den sidste uge) men det har bare været helt vildt hyggeligt,og han har bare kunnet formå at få mig til at blive helt euforisk glad. Jeg er bare bange for at jeg begynder at blive afhængig af ham - altså i form af at jeg bare har brug for at skrive med ham, så jeg endeligt kan få en virkelig følelse af glæde, en glæde som jeg ikke kan huske hvornår jeg sidst har følt, en hel dag kan jeg bare gå rundt og se frem til at det endeligt bliver aften så jeg kan tænde computeren og så skrive med ham, (jo altså jeg har hans nummer, men vil bare heller ikke hænge for meget på ham han har jo også ret til at have tid til andre end mig) Men jeg er også bare helt vildt bange for at det på et tidspunkt vender, at han rent faktisk ikke rigtigt gider at bruge sin tid på mig længere, men kun gør det for ikke at gøre mig ked af det.. arj jeg ved bare slet ikke hvad jeg skal tænke, føle, sige, eller gøre, jeg er helt vildt glad for at jeg endeligt har fået en rigtig god ven for det har jeg aldrig rigtigt følt at jeg har haft før, men også bare enormt bange, for jeg ved ikke om jeg kan tage at blive såret igen..

Svar: 

Hej

Det er rigtig godt at du skriver herind. Du skriver, at du er bange for at blive for afhængig af din ven. Det her er første skridt til at det ikke sker.

Det er dejligt at have en rigtig god ven som du har. En ven som man kan betro sig til, en der får en til at føle sig glad. Sådanne venner er vigtige i livet, så jeg er glad for at høre du har en. Men du skriver, at du er bange for at blive afhængig af ham, og at du er bange for at han ikke vil blive ved med at være der. Det er rigtigt det kan være hårdt at være ven til en der har det meget svært. Men det lyder til, at han er en god ven og lytter og hjælper dig. Hvis du er bange for at miste ham, så husk at fortælle ham at du er glad for at have ham, og at han lytter til dig. Og spørg ind til hvordan han har det, og lyt til ham. På den måde er jeres venskab ligeværdigt og han ved han også kan regne med dig.

Når du er bange for at blive afhængig af ham, er det måske fordi han er den eneste du virkelig føler gør dig glad og kan hjælpe. Prøv at se om der i din familie og din omgangskreds er andre du også kunne have det sådan med. Om der er en eller flere du kan betro dig til.

Du skriver også, at du føler dig fortabt uden egentlig at kunne sætte ord på det. For at du skal få det bedre, vil det være godt hvis du kan finde frem til præcis hvad der gør dig ked af det. Når du får den følelse er det en god ide at føre dagbog over hvad der sker. Prøv at sætte ord på dine følelser. Og skriv ned hvad der gør at følelsen kommer frem. Altså hvad der sker inden du får det dårligt. På den måde kan du måske komme frem til hvad det er, og det kan hjælpe dig til at komme videre.

Godt nytår

Denise

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program