Bh?

brevkassespørgsmål

Bh?

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 8 år 2 måneder siden

Hej.

Jeg er en pige på 13 år som har fundet ud af at jeg sagtens kan passe 80a i bh, og det gør også ondt jeg hopper,løber osv.

Så vil rigtig gerne have fat i en, det eneste problem er det med jeg ikke tør spørge min mor.

Jeg kan tale med min mor om alt og sådan, men det med kroppen er akavet syntes jeg... Det fint nok det der med *mor jeg vil gerne have en bh, er det ok?* eller *Mine bryster gør ondt* Men det er ikke mig:( Er der ikke en måde hvor jeg kan hentyde til det? Og i hvilken sitation det ville passe ind?:) Håber virkelig på svar!

Knus 123:)

Svar: 

Hej med dig

Godt at du deler dit spørgsmål, jeg er helt sikker på, at du ikke er alene om disse tanker og oplevelser. Det er dejligt at du kan tale med din mor om alt, men jeg kan godt forstå, at du synes det er akavet, at tale med din mor om det som sker med kroppen. Det er måske heller ikke så nemt at tale med veninderne om det? Men mon ikke også der er nogle af dem, som kan genkende, at det gør ondt ved at hoppe og løbe. Det er helt normalt, at du oplever dette, og det sker for alle piger. Når bryster er i gang med at vokse, kan de også føles ekstra ømme og jeg kan godt forstå, at du gerne vil have en bh. 

Jeg tænker helt sikkert at der findes en måde hvor du kan hentyde til det, men det kan være lidt svært for mig, at skrive hvilken situation, du synes det vil passe bedst ind. Her kommer lidt forskellige forslag til en hentydning;

Det er jo dejlig sommer for tiden, og måske kan du spørge om din mor vil med en tur til stranden. Hvis du allerede har en bikini, kan du måske komme ind på, at du synes det er rart at have den på, og på den måde komme ind på bh'en. Hvis ikke du har en, kan det måske være lettere for dig, at starte med at spørge, om du må få en bikini frem for en bh. Det kunne være en måde at tage hul på bh-spørgsmålet. 

Hvad med dine veninder, er der nogen af dem, som er begyndt at bruge bh? Hvis der er, kunne det måske være lettere at fortælle, at der er andre som er begyndt at bruge det. På den måde er der mulighed for, at din mor selv spørger til, om det er noget du har tænkt på. 

Har du mon en storesøster? I så fald kunne en hentydning også være, at spørge din mor, hvornår hun fik en bh. Det er måske for grænseoverskridende, at spørge din mor, hvornår hun begyndte at bruge bh? 

En helt anden mulighed kunne også være, at være helt ærlig over for din mor. Fortælle hende, at du har noget du gerne vil snakke med hende om, men du synes det er svært at få taget hul på. Mon ikke, hun så vil stille dig nogle spørgsmål der får åbnet op til dit spørgsmål. 

I forhold til hvilken situation det passer ind i, så kan du overveje om du skal gøre det, når du er alene med din mor. Måske kunne det være en mulighed, hvis I er ude at shoppe sammen. Eller som skrevet en tur til stranden. En tredje mulighed kunne fx være, hvis din mor er til stede når du er ved at skifte tøj. Eller måske kunne I finde på at løbe en tur sammen? Så kunne det være nærliggende at spørge efter en sports-bh.

Jeg håber jeg har sat nogle tanker i gang hos dig, så du kan finde frem til lige præcis den måde du føler er bedst at få det sagt på. Nogle gange er det vanskeligt at forberede en situation hvor det passer bedst ind, så hvis du pludselig fanger et øjeblik, hvor du føler det kunne passe, så er det "bare" med at tage springet og åbne munden.

Held og lykke med det.

Mvh. Jette

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program