Inden du selv stiller et spørgsmål

 

Tandlægebrevkassen svarer kun på udvalgte spørgsmål

OBS: Tandlægebrevkassen modtager så mange spørgsmål, at vi ikke kan give alle svar. Du kan derfor ikke være sikker på at få svar, hvis du stiller et spørgsmål til tandlægen. 

For at så mange som muligt alligevel kan få hjælp, har vi fundet frem til de spørgsmål vi oftest modtager omkring tænder, og samlet dem i en oversigt, som du kan finde her

Dybt bid

brevkassespørgsmål

Dybt bid

brevkassespørgsmål af
Anonym
23 år
Oprettet 8 år 8 måneder siden

Hej jeg er tandplejerstuderende og er i gang med at lave en journal opgave. Ifb. med dette havde jeg et spørgsmål som jeg håber i kunne hjælpe med.

Jeg har en patient som har dybt bid på 7 mm.  Den traumatiske okklusion har bl.a. medført at OK incisiver palatinalt er blevet slidte. Jeg tænker på om OK incisiverne pga. dette kan blive ført mere og mere fremad hvis ikke pt har sufficient mundhygiejne  (da der kan optræde seriøse pa-problemer). Er der en form for behandling der kan udføres? Udover at instruere pt i opretholdelse af god mundhygiejne? Har i evt. nogle gode råd jeg skal være særligt opmærksom på?

Desuden har patient på røntgenbilleder apikalt ved 1+1 udvidet rodhindespalte som følge af overbelastningen.

Det skal nævnes at pt har haft besvær ved at bide helt sammen under de kliniske billeder.  

På forhånd mange tak

Vh Mette

Svar: 

Hej Mette

Vi svarer desværre ikke på denne slags henvendelser herinde, da Cyberhus er en hjemmeside der er henvendt til unge der har spørgsmål til dem selv og fx deres tænder. Jeg håber du kan finde et andet sted hvor du kan få den hjælp du søger.

Venlig hilsen Marianne - koordinator i Cyberhus

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program