Tandlægen

brevkassespørgsmål

Tandlægen

brevkassespørgsmål af
Naomi
13 år
Oprettet 2 år 11 måneder siden

Hej jeg har et spørgsmål min plejeblillebror var til tjek men han panikke probleme er hans forældre svigte ham og han været meget syg os og nogen gange savler han er det normalt han er 8år Han skal ha tjekke tænder. De snakke om han skal bedøves hvordan forgår det vil gerne berolig ham og fortælle det ikke er farligt

Svar: 

Hej Naomi

Din plejebror er heldig med at have dig. Det er skønt at du gerne vil prøve at berolige ham. 

Det her med at han savler, kan der være flere forskellige grunde til. Jeg tænker at det måske også er en af grundende til at han skal tjekkes hos en tandlæge. Det er noget som nogle børn gør, selvom de er blevet lidt ældre. Hvis ikke tandlægen kan forklare, hvorfor han savler kan en læge med speciale i øre, næse og hals problemer garanteret finde ud af det. Det er helt sikkert ikke noget farligt.

Nogle gange kan det være nødvendigt at blive bedøvet ved tandlægen. Det kan ske på forskellige måder. Med lattergas, hvor man skal snuse noget luft ind gennem næsen. Så bliver man sådan dejlig træt og får en ret sjov fornemmelse i kroppen. Det gør overhovedet ikke ondt. 

Man kan også få en bedøvelse med et lille stik inde i munden. Tandlægerne er blevet virkelig dygtige til at bedøve, så det gør ikke så ondt som man måske skulle tro. Man kan godt mærke et prik, og også at det strammer lidt i tandkødet, men det går lynhurtigt over. Tandlæger der kigger på børns tænder er også rigtig gode til at hjælpe børn til at blive mere rolige, for det er helt almindeligt at børn kan være lidt bange for tandlægen. 

Så du kan sagtens sige til din plejelillebror, at det på ingen måder er farligt, og at tandlægen gør alt hvad han/hun kan for at det ikke skal gøre ondt eller være ubehageligt. 

Gode hilsner Julie

Julies billede
Julie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program