For stram?

brevkassespørgsmål

For stram?

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 6 år 4 måneder siden

Hej!

Min kæreste og jeg forsøgte i går at have sex. Det var vores begge første gang. Alt gik fint, indtil han skulle ind i mig. Det var totalt umuligt! Jeg var ikke særlig våd, selvom jeg virkelig havde lyst. Den kunne slet ikke komme ind, og når den endelig var lidt på vej, gjorde det så ondt, at vi blev nødt til at stoppe. Vi havde haft langt forspil, og alt var som det skulle være, men det kunne bare overhovedet ikke lade sig gøre. Det er vildt frustende! Er det normalt, er det er SÅ svært? Den kunne overhovedet ikke komme ind. Er der noget jeg kan gøre, for ikke være så stram? heh

Hilsen Sofie

Svar: 

Hej Sofie

Hvor er det dejligt at dig og din kæreste er begyndt at udforske hinanden og at I har jeres første gang sammen.

Der kan være flere faktorer til at det har været svært for jer at gennemføre jeres første gang. Første gang en pige har sex, kan være udfordrende. Piger har noget det hedder en jomfruhinde, som ofte springer ved første samleje. Det resulterer i at det kan gøre ondt og bløde lidt de første gange man har sex. Derfor er det ikke unormalt at du syntes det gør ondt, når han prøver at trænge ind i dig. Piger er bygget forskelligt og det gælder også underlivet. Derfor kan der også være stor forskel på hvor stram man er. Der er ikke nogen direkte vej til hvad man kan gøre, for ikke at være så stram. I de fleste tilfælde udvider man sig efter de første par gange med sex, så det begynder at blive lettere for fyren at trænge ind og ikke føles ubehageligt eller gør ondt.

Du skriver at du ikke var særlig våd, selvom du var tændt. Det kan også have indflydelse på om han kan trænge ind og hvordan det føles for jer begge. Du fortæller at I havde et langt forspil, hvilket er en god ting. Det er nemlig en væsentlig faktor at man har forspil, så man kan forberede kroppen på at man snart skal have sex. Hvis du fortsat oplever at du har svært ved at blive våd, så kan det være at I skal overveje at prøve at bruge glidecreme. Glidecreme kan hjælpe til, at det bliver nemmere for ham at trænge ind og at det ikke gør så ondt på dig. Der kan være forskel på typer af glidecreme, men det vigtigste er at I bruger noget der er beregnet til intim området. Nogle anbefaler at man anvender vandbaseret glidekrem, fordi det er nemt at vaske af og for at der ikke er nogen usunde stoffer i.

Næste gang I prøver at være sammen, vil det være en god ting, hvis I forsigtigt prøver jer frem, så du kan mærke efter hvornår han skal stoppe. Det kan godt tage noget tid, inden dit underliv er klar til at kunne gennemføre samleje, men jeg tænker at du højest sandsynlig vil opleve, at han stille og roligt kan trænge længere ind, fra gang til gang. Derfor er det en god ting hvis I begge to er indforstået med, at det skal være stille og rolig sex her i starten, så kroppen kan vænne sig til de forandringer der sker og at det ikke bliver for ubehageligt for dig.

Jeg håber I kan bruge mine svar og at det snart begynder at være nemmere for jer at være sammen. Som en lille slutnote vil jeg bare lige minde jer på, at det er vigtigt at beskytte sig med kondom, så I ud over god sex også har sikker sex. Håber I får en dejlig sommer.

Venlig hilsen Ditte LK 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program