Spørgsmål om sex

brevkassespørgsmål

Spørgsmål om sex

brevkassespørgsmål af
Anonym
23 år
Oprettet 2 år 9 måneder siden

Jeg har ikke haft sex. Tænker på følgende:

Når en fyr har haft udløsning oppe i en pige, og man ikke har brugt kondom, hvad så med sæden? Løber den ud, hurtigt eller går der timer? Skal man bade efter sex? Gå på toilettet, eller hvordan? Tørre med toiletpapir, som man evt kan have ved sengen, hvis man vil sove og ikke stå op?

Bliver man øm efter at have haft en penis oppe? Fordi skeden skal prøve noget nyt?

Er det ok at hjertet banker vildt, er det godt at blive "træt" efter sex? Har man så brugt for megen energi?

vh

Jomfruen

Svar: 

Hej Jomfruen

Det er nogle meget relevante spørgsmål du stiller, og du er ikke den eneste der er i tvivl om de her ting.

Jeg tager spørgsmålene fra en ende af. 

1. Når en fyr har haft udløsning oppe i en pige, og man ikke har brugt kondom, hvad så med sæden? Løber den ud, hurtigt eller går der timer? Skal man bade efter sex? Gå på toilettet, eller hvordan? Tørre med toiletpapir, som man evt kan have ved sengen, hvis man vil sove og ikke stå op?

Ja...hvis ikke sæden bliver fanget i et kondom, skal det ud igen. Mange vælger at gå på toilet efter sex, så sæden kan løbe ud. Det kan selvfølgelighandle om at mange kan synes det føles lidt mærkeligt eller ubehageligt, hvis sæden lige så stille løber ud i sengen, eller i trusserne hvis man tager tøj på lige efter sex. 
En anden ting kan også være at sæden jo egentlig er et slags "fremmed" element i skeden, som godt kan være med til at skabe ubalance i skedens naturlige ph-værdi. Det kan være med til at gøre dig mere modtagelig for eksempelvis blærebetændelse. 
Så altså, det vil være en god idé at gå på toilet efter sex, så sæden kan løbe ud. 

2. Bliver man øm efter at have haft en penis oppe? Fordi skeden skal prøve noget nyt?
Ja og nej. Der er ikke noget unaturligt i lidt ømhed efter sex. Særligt de første gange. Eller hvis man har sex, uden at være grundigt våd. Hvis man ikke er våd nok, kan der lettere opstå små rifter og irritation. Ikke noget der er farligt, men det kan godt give lidt ømhed. Et godt forspil, der sikrer at du er rigtig godt våd, løser det problem :)

3. Er det ok at hjertet banker vildt, er det godt at blive "træt" efter sex? Har man så brugt for megen energi?
Ja, det er helt okay. Sex kan virkelig sætte gang i kroppen, Så meget at 20-30 minutters sex, sagtens kan sammenlignes med en løbetur i hurtigt tempo. Så det er helt naturligt at dit hjerte banker, og du efterfølgende bliver meget træt. 

Venlig hilsen Julie

Julies billede
Julie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program