onani

brevkassespørgsmål

onani

brevkassespørgsmål af
Anonym
11 år
Oprettet 13 år 3 måneder siden

Jeg har hørt om onani og at det er okay og normalt at gøre. Men hvordan ved man om man er klar til at gøre det eller om det er for tidligt? Jeg har har en kæreste men vi har kun holdt i hånd og kysset på kinden. Han har fortalt mig at han onanere og at han godt kan li det. Han er 12 år. Han har spurt om jeg har prøvet og det har jeg ikke men jeg har tænkt på at prøve jeg ved bare ikke om det er for tidligt? (Jeg har ikke fået mens eller bryster eller hår ennu.) Hilsen M

Svar: 

Hej M.

Som du selv skriver er det helt okay og normalt at onanere. Det er også helt ok, at du er usikker på om du er klar til at prøve at onanere!

Jeg mener, at det er dig der ved hvornår du er klar til at onanere. Der er ikke en nogen bestemt alder for hvornår du kan begynde at onanere. Jeg tror du kan mærke i din krop hvornår du er klar. Når du mærker en lyst til at røre ved dig selv og har lyst til at udforske den med dine hænder, så er du klar.

Hvis du ikke rigtigt kan mærke om du er klar, sker der ikke noget ved at du prøve at onanere, for du kan bare stoppe hvis du ikke synes om det. 

Når du onanerer, kærtegner du din egen krop. Du lærer dig selv og din krop at kende. Du lære at mærke din egen krop, mærke hvordan det føles når du rører din krop forskellige steder. Det er godt at vide hvor du kan lide at blive rørt og hvor du ikke synes det er så rart. 

Mange hilsner 

Mette Mach

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program