Kan ikke bruge tampon.

brevkassespørgsmål

Kan ikke bruge tampon.

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 9 år 6 måneder siden

Jeg har læst denne artikel, og den minder meget om mit problem: http://www.cyberhus.dk/node/7885 Jeg har haft menstruation de sidste 3-4 år og har også prøvet at bruge tampon rigtig mange gange, men uden held. Jeg har også læst indlægssedlen og står/sat i diverse stillinger. Jeg har også været sammen med en dreng og første gang jeg fik finger gjorde det så ulideligt ondt at jeg var ved at græde! Drengen prøvede også at komme op i mig, men måtte opgive da han var ved at springe sin pik-streng. Jeg tog til læge hvorefter at finde ud af at jeg har en mødom der, dækker hele skede åbningen,men hvad skal det sige?? Altså det kan jo være pænt svært at få min mødom sprunget, hvis drengen er ved at springe pik-strengen osv.

Svar: 

Kære med dig

Tak fordi du deler dine problemer omkring din mødom/jomfruhinde.

Som du har læst, er jomfuhinden varierende i tykkelse og udseende. Du fortæller mig at du har menstruation, så der er hul i hinden så blodet kan komme ud. Det er godt at du har været ved lægen, som har undersøgt dig. Du skriver, at hun siger du måske bare skal vente. Jeg tænker at det er et udemærket råd, men at der er forskellige ting du kan gøre imens du venter!

Du skriver at det gjorde meget ondt da du fik finger, og du skal vide at det er meget forskelligt om det gør ondt at miste sin mødom. Hos nogen gør det meget ondt, det kan svide lidt, give en lidt brændende fornemmelse og mærkes som om man sprækker. Andre mærker det slet ikke. Men husk du altid kan sige stop, hvis du ikke synes det er rart. 

For at forberede dig lidt på at en dreng skal trænge ind i dig engang, vil jeg foreslå at du begynder at onanere. Du skal sørge for at det er rigtig godt vådt (brug evt. spyt og/eller glidecreme). Det er meget vigtigt at du slapper helt af i dit underliv (ikke spænder det mindste når du onanerer). Prøv at lege med en finger i skedenåbningen imens du slapper helt af. Træk dit vejr helt ned i maven og lav gerne lyde, støn og lir dig selv op. Når skedeåbningen ligesom giver efter for din finger, kan du forsigtigt lade den glide længere ind. Prøv at massere forsigtigt rundt i skedehullet. Fingeren glider længere og længere ind og stop op og træk fingeren lidt ud igen hvis det gør ondt. Jo mere liderlig du er, jo mere du kan slappe af, des lettere er det at komme indenfor i din skede.

Ved at øve dig selv og bruge dine fingre vænner du dig til at slappe af og huden giver efter lidt ad gangen. Ad den vej kan du langsomt og uden pres vænne dig til at drengens penis kommer ind i din skede, på et tidspunkt.

En helt anden ting er din tålmodighed. Det er vigtigt at du giver dig selv rigtig god tid. Gerne et par måneder, hvor du ikke presser dig selv. Onaner og leg med dig selv -  bliv ved med at forsøge at bruge tamponen, og brug evt. tamponen med indføringshylster og køb de tyndeste i starten, og skift lidt hyppigere hvis du bløder meget. Fortvivl ikke, det skal nok lykkes for dig. 

Hvis du stadig har problemer med din jomfruhinde om nogle måneder, kan du altid kontakte din læge igen, så I kan tale lidt mere om det. Måske vil hun henvise dig til en gynækolog som kan fjerne jomfruhinden under lidt bedøvelse - men det er kun i sjældne tilfælde at det er nødvendigt.

Jeg håber du kan bruge mit svar. Du er velkommen til at skrive ind igen.

Sommerhilsner Mette

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program