Jomfru

brevkassespørgsmål

Jomfru

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 9 år 1 måned siden

Det er måske lidt mærkeligt &' jeg har mange... Hvis nu man ikke har haft sex, men ens jomfruhinde er sprunget... Er man så stadig jomfru? Hvornår er man ikke jomfru mere? Kan man se om ens jomfruhinde er sprunget? Jeg har gået til gymnasiet &' ridning.. &' jeg har læst at det kan springe den. Er det anderledes hvis, den er sprunget, når man skal ha' sex første gang? Altså gør der mindre ondt, hvis den er sprunget?

Svar: 

Hej pige, 13 år,

Jeg synes det er nogle rigtigt spændende overvejelser du har gjort dig, og der er en masse gode spørgsmål i det. Jeg vil starte ud med at svare på de spørgsmål der er lidt nemmere at svare konkret på, og derefter vende opmærksomheden mod de lidt sværere, om hvornår man er jomfru.

Først og fremmest, så er det ikke alle der springer deres jomfruhinde, der kan være et så stort hul i den, at den ikke springer under sex.

Man kan under en lægeundersøgelse undersøge om jomfruhinden er sprunget, men selve undersøgelsen kan springe jomfruhinden.

Når man har sex første gang, selv hvis jomfruhinden springer, er det ikke sikkert at man mærker det. Til gengæld kan nervøsitet gøre at det bliver ubehageligt, selvom jomfruhinden er sprunget. Ingen af delene er dog sikkert.

Hvornår man er jomfru er et helt andet spørgsmål... Jeg tror de fleste mener man er jomfru indtil man har haft sex første gang. Jeg har også hørt drenge blive kaldt jomfruer, selvom de naturligvis ikke har en jomfruhinde.
Samtidig kan man dog sagtens tale for at man ikke er jomfru mere når hinden er sprunget. Jeg tror dog mest det er noget læger gør... Så jeg tror du skal finde dig tilpas med det du helst vil.

Jeg håber det var en hjælp. Ellers er du velkommen til at skrive herind igen.

Med Venlig Hilsen

-Sune

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program