Pubertet

brevkassespørgsmål

Pubertet

brevkassespørgsmål af
Jesper
16 år
Oprettet 5 år 9 måneder siden

Hej. Jeg er en dreng på 16 år, og jeg har ikke ramt puberteten endnu. Jeg er kun 162 cm, og jeg er som sagt 16 år. Jeg har heller ikke hår på min penis eller hår under armen, min stemme er hellere ikke gået i overgang endnu. Er der noget jeg kan gøre? Kh en forvirret dreng.

Svar: 

Kære Jesper

Tak for dit spørgsmål. Jeg kan forstå din undren og forvirring - pubertet er i forvejen forvirrende, og når man så går og venter på forandringerne og de ikke kommer, sætter det mange tanker i gang.

For de fleste drenge starter puberteten mellem 13 og 16 år. Den starter med at din hjerne sender et signal til dine testikler om at de skal producere testosteron, som er det mandlige kønshormon - derefter begynder testikler og penis at vokse. Senere kommer højde-vækst spurt, strubehovedet vokser (stemmen går i overgang) og kønsbehåring begynder at komme til.

Du kan altså ikke selv gøre fra eller til. Hvis det slet ikke er pubertetstegn hos en dreng efter 14. år skal man snakke med lægen som evt. henviser til børnelæger.

Jeg synes du skal få en tid hos din læge så I kan se på dine højdevækst sammen og tage en snak om det - man kan få hjælp til at komme i puberteten hvis lægen eller børnelægerne mener det skal til ud fra snak med dig og undersøgelser.

Jeg håber du kunne bruge mit svar.

De bedste hilsner Ida, læge

Idas billede
Ida fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program