P-stav og Menstruation

brevkassespørgsmål

P-stav og Menstruation

brevkassespørgsmål af
Bella
16 år
Oprettet 1 år 5 måneder siden

Hej. Jeg er en pige på 16 år, som nu har menstruation i 2 måneder. Jeg fik p-stav d. 2. Oktober 2017 og lige siden da har jeg haft menstruation med et par dages mellemrum eller har jeg haft ekstremt ulækkert udflåd konstant. For et par dage siden stoppede det, men den højeste pause jeg har haft fra det hele har været på 3 dage. Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre, da min kæreste og jeg er ved at blive godt træt af det. Jeg har også haft ekstremt ondt i maven, da min menstruation stoppede i et par dage. Jeg har sagt til mine forældre, at jeg har menstruation hele tiden, men min mor siger, at det nok skal stoppe, men det ved jeg ikke helt eftersom det er ved at være lang tid siden jeg fik p-staven og det er ikke blevet meget bedre. Håber du kan give mig et svar på hvad jeg skal gøre.

Svar: 

Hej Bella,

Tak for dit spørgsmål. Jeg kan godt forstå, det er irriterende med en langvarige, uregelmæssige blødning.

Det er dog velkendt, at p-stav kan give netop dette billede med uregelmæssige og hyppige blødninger. Men de bør dog stoppe igen efter nogle måneder. Hos nogle ophører menstruationen helt, mens man har p-stav, mens der hos andre kommer en lille blødning hver 4. uge. I dit tilfælde er jeg ikke bekymret.

Men hvis du bliver ved med at være generet af blødningerne, synes jeg, du bør booke en tid hos din læge mhp. en snak om mulighederne, evt. en undersøgelse mv.

 

Jeg håber, det snart bliver bedre.

Mvh Kasper, læge.

KasperAs billede
Kasper har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program