Mentraution...

brevkassespørgsmål

Mentraution...

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 2 måneder 4 uger siden

Hej

Jeg har haft menstruation i 2,5 år nu og hver gang har jeg haft det virkelig dårligt, den første dag af min mens kan jeg slet ikke stå op af smeter derfor tager jeg penodil men de læmper det kun lidt så jeg lige kan holde det ud, jeg spiser ikke så meget da jeg bemt kaster det op igen uden grund, min veinde tror jeg er ved at få en spise forstyrrelse for jeg for det dårligt af at spise uanset om jeg har mens eller ej, min mor har endometriosis, er det arvelidt. Desuden synes jeg ikke min mor tager det alvorligt når jeg siger jeg har det dårligt længere, jeg tænker ellers at ens mor burde støtte en i en situation hun muligvis seov har været i hva kan jeg gøre for at få det bedre. 

Undskyld hvis beskeden har været lidt forvirrende, ved ikke hvordan jeg kan forklare det bedre 

Tak på forhånd 

Svar: 

Hej Anonym

Det må virkeligt være svært med så stærke smerter i forbindelse med din menstruation. Endometriosis kan godt være arveligt, så hvis din mor ved at hun har endometriosis, så vil risikoen for at du har det også være forøget. 

Jeg kan godt forstå, du er ked af at din mor ikke tager det alvorligt, for det tænker jeg selvfølgelig også at hun burde gøre. Der findes forskellige muligheder for at behandle endometriosis, og derfor tænker jeg at du skal se at komme afsted til din læge. Så kan du først og fremmest få konstateret om det er endometriosis du oplever, og dernæst finde frem til hvilken behandling der er bedst for dig. 
Man kan ikke behandle endometriosis, så det går væk, men man kan behandle symptomerne, så de ikke er så voldsomme og forstyrrende for hverdagen, som du oplever dem. 

Jeg synes du skal sige til din mor, at du vil til lægen. Og hvis din mor ikke støtter dig i det, kan du selv ringe til din læge, og forklare situationen, og bestille tid. Det synes jeg helt bestemt du skal gøre, for de smerter du har er meget voldsomme, og der er en god chance for at der kan gøres noget for at lindre smerterne. 

Mange hilsner Julie

Julies billede
Julie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program