kussen

brevkassespørgsmål

kussen

brevkassespørgsmål af
fred
13 år
Oprettet 10 måneder 3 uger siden

voltager tit min lille søster og hun er blivet gravid og jeg overvejer at løbe hjemmefra.

Svar: 

Hej Fred

Det er godt du skriver, for det er en meget svær situation du står i, og jeg tænker at både du og din søster har brug for noget hjælp. 

Det er selvfølgelig helt forkert, at du voldtager din søster, og det bliver du nødt til at stoppe med. Det er helt naturligt at have lyst til sex, og du er heller ikke den eneste der tænder på en søster. Men det er ikke i orden at du faktisk vælger at være sammen med hende, og slet ikke når hun ikke har lyst.

Jeg tænker du overvejer at løbe hjemmefra fordi du er bange for hvad der kan ske, når din familie finder ud af at din søster er gravid. Jeg kan godt forstå du er bange, men jeg er også sikker på at det ikke bliver lettere for dig at løbe væk.

Du bliver nødt til at forholde dig til det du har gjort og få noget hjælp. Du har brug for hjælp, så du bedre kan styre dine lyster, og ikke udsætter din søster eller andre for overgreb. Og den hjælp kan du få. Og din søster har brug for hjælp. Både i forhold til det her med at hun er gravid, og så til at håndtere de følelser og tanker hun måske har omkring, at du har voldtaget hende.

Det at du skriver i brevkassen, er et stort skridt. Det fortæller mig at du ønsker hjælp, og godt ved at du bliver nødt til at fortælle om det der er sket. Nu er du nødt til at tage endnu et skridt, så du kan få den rigtige hjælp. Både til dig og din søster.

Snak med din familie om det er sket. Det kan også være du har en lærer I skolen, som du er tryg ved. Du kan også ringe til Børnetelefonen, eller logge på vores chat, og snakke om hvor, og hvordan, du og din søster kan få hjælp. Men du bliver nødt til at snakke med voksne om det her, og du bliver nødt til at gøre det nu.

Tag næste skridt, og få noget hjælp til både dig og din søster. 

Julie

Julies billede
Julie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program