jomfru

brevkassespørgsmål

jomfru

brevkassespørgsmål af
Louise
22 år
Oprettet 3 år 1 måned siden

Hej jeg er en pige på 22 år som er jomfru, og har fået et brev om at skal til en gynækologisk undersøgelse om nogen måneder, men jeg er jomfru og så er mit spørgsmål,, så om jeg kan få sex sygdomme kræft osv når man er jomfru og selvfølgelig aldrig har haft sex før...for så skal lægen jo springe min jomfru hinde og det ville jeg ikke bryde mig om PS har fået de tre livmoders hals kræft vaccinationer mvh louise

Svar: 

Hej Louise.

 

Tak for spørgsmålet

Det er rigtigt at man kan få sprunget sin jomfruhinde ved en gynækologisk undersøgelse. Hvis du aldrig har haft sex har du ret i, at du ikke har seksuelt overførte sygdomme.

Med hensyn til livmoderhalskræft-vaccinen er det rigtig godt at du har fået dem. Vaccinerne mindsker nemlig risikoen for at få livmoderhalskræft. Det gør den ved at beskytte kroppen mod den virus, der øger risikoen for livmoderhalskræft. Dog er der stadig en meget lille risiko for at få livmoderhalskræft selvom man ikke har været udsat for at få denne virus.
Så alt i alt mindsker vaccinen for livmoderhalskræft, men beskytter ikke 100% mod at man alligevel kan få livmoderhalskræft.

Derfor vil jeg anbefale, at du går til undersøgelsen. Dog skal du fortælle den læge, der udfører undersøgelsen, at du er jomfru, således at han/hun udfører undersøgelsen rigtig forsigtigt.

 

Håber ovenstående var brugbart.
Mvh. Nichlas

Nichlass billede
Nichlas har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program