Jeg har det svært ved at sige det her

brevkassespørgsmål

Jeg har det svært ved at sige det her

brevkassespørgsmål af
Uknown
13 år
Oprettet 1 år 4 måneder siden

Hej.

Jeg havde en drøm for et par dage siden, og vil virkelig gerne have hjælp. Har det ikke virkelig dårligt, men jeg kan ikke få det ud. Drømmen var en våd drøm med min mor. Jeg vågnede lige så snart at hun sad på mig, fordi jeg blev helt ked af det. Nu har jeg det svært ved at tale med min mor, og vil bare gerne have det ud af mine hjerne. Jeg føler jeg har gjort noget forkert. Please svar!

God dag/aften(:

Svar: 

Kære du

Lad mig starte med at sige, at jeg godt kan forstå, at du er rigtig forvirret over den her drøm, og jeg kan godt forstå, at du tænker, at det er forkert at have sådan en drøm. Men jeg tænker faktisk ikke, at det er forkert, for det er ikke noget, som du har kontrol over, og det virker - set i lyset af din reaktion på hele oplevelsen - heller ikke som om, at det er tegn på, at du tænder på din mor. Nok nærmere tværtimod, når det har gjort dig så ked af det og utilpas. 

Jeg tænker mere, at det handler om, at vores drømme nogle gange bare er vildt mærkelige. Nogle gange giver de ikke nogen mening. Andre gange så forstår man måske godt, hvad der skete, men man forstår overhovedet ikke hvorfor, det er noget, man drømmer om. Andre gange så giver de lidt mening. Det kan være, at man har drømt om noget, man snart skal eller man glæder sig til. Så vores drømme er bare vidt forskellige, og det er også grunden til, at jeg virkelig ikke tænker, at du skal lægge noget som helst i den her drøm, du har haft om din mor. 

Jeg kan også læse, at folk der forsker i drømme, f.eks. siger at en våde drømme eller en sexdrømme er meget almindelige, og at det heller ikke er unormalt, at de handler om ens forældre eller andre personer, man egentlig ikke har lyst til at have sex med. Dem der forsker i drømme siger også, at sexdrømme ofte handler om, at der er stærke følelser til den person, man drømmer om, og altså ikke om noget egentlig seksuelt. Så måske det fakisk bare handler om, at du elsker din mor rigtig meget. Det kan også være, at det er ligeså tilfældigt, som når man engang imellem drømmer noget, som er helt vildt mærkeligt. Jeg læste f.eks., at nogle af de mest almindelige typer af drømme handler om at blive jagtet eller om at drukne. Jeg tænker ikke, at det er noget som så mange mennesker drømmer, fordi de håber på, at de ting vil ske, ligesom at jeg heller ikke tror, at du har drømt om sex med din mor, fordi det er noget, du håber på. 

Jeg håber, at mit svar kan give dig lidt ro i maven, for du har ikke gjort noget forkert. Hvis du har brug for en snak om det, så er du velkommen til at kigge forbi vores chat. 

De bedste hilsner, 

Dagmar

 

Dagmars billede
Dagmar fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program