Taber mig hurtigt - HASTER

brevkassespørgsmål

Taber mig hurtigt - HASTER

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 8 år 6 måneder siden

Hej cyberhus. Jeg er en 18 årig pige som er bange for at hun er ved at komme ud i noget skidt. Jeg har altid haft det dårligt psykisk pga. nogle dumme ting jeg oplevede i barndomen. Som 13 årig begyndte jeg at fokusere på min vægt og min størelse. Jeg synes det var så fedt når folk sagde "Hold kæft hvor er du tynd", "Det er snyd du er så tynd", "Jeg vil gerne være ligeså tynd som dig" .. Det drev mig dog nok til vanvid tilsidst for jeg endte i en mild form for anoreksi? jeg var dernede hvor jeg ikke spiste noget om dagen, men lige pludselig vendte det og jeg kom ud af det igen, ved ikke hvordan eller hvorfor, men tror det har noget med at gøre at jeg fik en kæreste. Nu er jeg 18 år og er ca 162 høj. Jeg spiser stort set ikke noget om dagen mere, og den nedskæring af mad er sket meget hurtig og jeg taber mig meget hurtig. Igår spiste jeg fx 2 stykker rugbrød ved eftermiddags tid og 2 stykker hjemmelavet pizza til aftensmad, jeg spiste først igen idag ved 10 tiden, hvor jeg spiste en halv rundstykke siden har jeg ikke spist. Jeg vejede mig her idag til aften, der vejede jeg 43,1 havde det været om morgenen havde det nok været nogle gram lavere, men i sidste uge vejede jeg altså 45 kg. Jeg er ved at være bange for mig selv og min krop, jeg ved ikke hvad der sker med? jeg aner ikke hvor jeg skal gøre af mig selv. Jeg er simpelhent bare så forvirret! kan i ikke hjælpe mig, jeg står simpelhent på bar bund. :'(

Svar: 

Hej med dig..

Det er super stærkt af dig, at du reagerer når du kan mærke at du måske er på vej ud i noget skidt.. og jeg synes du er meget opmærksom på dine tanker om hvorfor mad og vægt fylder så meget lige nu. Det er godt.

Ud fra det du skriver, så spiser du ikke nok i løbet af en dag og vejer for lidt. Det vil sige at det er meget usundt for din krop. Det lyder til at du godt ved det her, men som du helt rigtig skriver, så kan det være svært lige et regne helt ud, hvorfor man reagerer som man gør og hvad man skal gøre ved det.

Derfor er det rigtig godt du søger svar og råd hos en voksen, som for eksempel i Cyberhus.

Du har ret i at anoreksi kan komme snigende, fordi folk siger til en at man er flot når man er tynd. Lige pludselig tror man, at man skal være ekstra tynd for at være pæn. Andre gange kan anoreksi komme fordi man har det svært med noget andet, eller har oplevet noget svært. Så kan mad og vægt være noget man bedre kan styre og som tager tankerne væk fra det som er svært.

Jeg kan ikke svare på hvorfor du ikke spiser nok og tænker så meget på din krop og din vægt, men jeg kan fortælle dig, at jeg synes ikke du skal acceptere at gå rundt og være bange for dig selv og din krop.

Jeg synes det første du skal gøre er, at tage kontakt til LMS her. Du kan bruge dem på forskellige måder. Du kan få rådgivning og hjælp fra nogle voksne og andre unge, som har rigtig meget erfaring med når kost og vægt begynder at fylde for meget. Både gennem brevkasser og chat, men også hvor du kan få en eller en hel gruppe at snakke med.

På den måde kan du nærme dig en forklaring på, hvorfor du reagerer ved ikke at spise og få nogle redskaber til at komme ind i nogle andre vaner at tænke på. Nogle vaner som gør dig glad i stedet for bange.

Hvis du føler dig mere tryg ved Cyberhus, kan du også starte med at prøve vores chat af og på den måde komme i gang med at snakke om det.

Kan du have det godt

Venlig hilsen

Erroll

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program