flyt hjem

brevkassespørgsmål

flyt hjem

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 11 år 8 måneder siden

jeg er en 16 år ung pige som passer sit skole jeg går på efterskole på grund af jeg vil ikke bo hjem men nu det mit sidste år på efterskole og jeg vil ikke bo hjem heller ikke hos familien jeg vil start mit egne liv lang væk fra her tænker om at flyt men jeg ved intet om hvad skal der så ske efter det min mor forstår mig ikke overhoved jeg er meget stille pige, hun vil aldrig kommer til at ved hvad der sker inde i jeg har det forfængelighed ? hjælp

Svar: 

Hej med dig..

Det lyder til at du har det godt på efterskolen og det er jeg glad for at høre.. Nu skal du i gang med det sidste år, men når det er færdigt har du ikke lyst til at flytte hjem til din mor eller nogen andre i din familie. Og det kan jeg godt forstå du tænker meget på og det er super at du allerede nu undersøger hvilke muligheder du har.

Det er sådan, at de personer der har forældremyndigheden over dig, bestemmer hvor du skal bo så længe du er under 18 år. Det lyder til at det er din mor og derfor skal hun være med til at bestemme hvor du skal bo henne, men hvis du ikke har det godt derhjemme og helst ikke vil bo derhjemme, kan det godt være at din kommune kan hjælpe dig med at finde en anden løsning.

Jeg tror det bedste lige nu ville være, hvis du snakker med en af lærerne på din skole og fortæller den person om det her. Fordi den person kan hjælpe dig med at ringe til en sagsbehandler i din kommune og så kan du få at vide hvilke muligheder der kunne være. Det kan nemlig godt være lidt indviklet at gøre selv..:)

Jeg kan ikke fortælle dig hvilke muligheder du har, fordi det er noget du, din mor og din kommune skal finde ud af sammen. Så prøv først at snakke med din lærer og se om ikke han eller hun kan hjælpe dig videre..

De bedste hilsner fra

Erroll

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program